Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kurucu Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katkılarıyla 2017 yılında ihalesi gerçekleştirilen Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi’nde sona gelindi. 2018 yılından bu yana inşaatı devam eden 249 bin 500 metrekare üzerine kurulu 247 işlerinin bulunduğu site Balıkesir’i ağaç işlerinde alanında sınıf atlatacak. Sitenin son durumuyla ilgili bilgi veren Kooperatif Başkanı Kamil Güler, “Üst yapı toplayıp altyapının da bakanlıkta ihalesinin yapılmasıyla birlikte 2024 yılında burada şalteri açıp imalata başlanacaktır. Burası bir üretim merkezi haline gelecek, istihdama katkı sağlayacak, Balıkesir’e ciddi bir değer katacak” dedi.

Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güler, Organize Sanayi Bölgesi’nde 249 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu, 247 dükkânın yer alacağı sitenin son durumuyla ilgili bilgi verdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye kurucu Başkanın Edip Uğur’un katkılarıyla 2015 yılında kooperatif kurulumuyla başlayan sitenin yapımına başladıklarını ifade eden Kamil Güler, 2018 yılında yapımına başlanan projenin tamamlanmasıyla birlikte Balıkesir’in ağaç işlerinde merkezi haline geleceğini kaydetti. Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin son durumu hakkında bilgi veren Güler, “2014 yılında Balıkesir’in Büyükşehir olması ve Çay Deresi Rekreasyon Alanı ve Avlu Projesinin hayata geçirilmesi nedeni ile bir çok iş yerleri yıkıma uğrayarak Esnaf ve Sanatkarlarımıza çareler aramaya başladık. 2015 yılında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un büyük katkıları ile Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 240 bin 597 metrekare arsa tahsis edilerek çalışmalarımıza başladık. İlk kongremizi Temmuz 2015 yılında yaparak 247 ortaklı S.S. Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’ni kurduk.

SİTEDE 247 İŞ YERİ VAR

Devlet kurumların ve üyelerin desteğiyle siteyi tamamlama aşamasına geldiklerini belirten Kamil Güler, “  T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na müracaatlarımızı gerçekleştirerek üst yapıda %60, alt yapıda ise %100 olmak üzere yıllık %2 faizle geri ödeme koşuluyla kredi desteğinden faydalandık. Ardından proje çalışmalarına hız vererek 22 adet 150, 99 adet 240, 74 adet 480, 7 adet 720, 10 adet 960, 1 adet bin 200, 3 adet bin 440, 1 adet bin 920, 4 adet 2880 ve ayrıca keresteciler grubunda ayrı olmak üzere 6 adet 720, 3 adet 1440, 8 adet  bin 500 ve 9 adet 3 bin metrekare büyüklüklerinde her esnafın ve imalat grubunun isteğine uygun 247 adet iş yerlerini bakanlık onayına sunduk. 3 Ağustos 2017’de ihalesi gerçekleştirilerek aynı yılın ekim ayında yüklenici firmaya yer teslimi yapılmıştır. 25 Nisan 2018 tarihinde ise dönemiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün de katılımlarıyla ilk temelimizi atmış olduk” dedi.

25 HAZİRAN’DA DÜKKAN KURA ÇEKİMİ OLACAK

25 Haziran’da üyelerin dükkân kura çekimini gerçekleştireceklerini açıklayan Kamil Güler, “Çalışmalarımız sürerken dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemi, küresel çapta yaşanan ekonomik durgunluklara rağmen çalışmalarımıza devam ederek bugünkü aşamaya kadar gelmeyi başardık.

25 Haziran 2023 Pazar günü yapacağımız kura çekim töreni ile ortaklarımızın yerlerinin belirlenmesi sağlanacak olup üst yapı anlamında bu sene içerisinde tamamlayacağız. Alt yapı ihalesinin Bakanlık tarafınca ihale edilmesi ile birlikte en kısa sürede iş yerlerini faaliyete geçirmek tek gayemiz. Bu alanda Balıkesir’imize ağaç işleri alanında hizmet verecektir. Üst yapı toplayıp altyapının da bakanlıkta ihalesinin yapılmasıyla 2024 yılında burada şalteri açıp imalata başlayacağımıza inanıyorum. Burası bir üretim merkezi haline gelecek, istihdama katkı sağlayacak. Burası Balıkesir’e ciddi bir değer katacak. Organize Sanayi Bölgesi’ne destek birimi olarak ta iş yapacak. Burayı yapmaktan çok mutluyuz. Devletimizin çok büyük destekleri oldu. Üyelerimiz de üzerine düşen görevleri yerine getirdi.