Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün başını çektiği 6 kamu kuruluşunun destek verdiği Yaz spor okulları iş birliği protokolünün imza töreni yapıldı. Balıkesir’in 20 ilçesinde 42 tesiste 5-18 yaş arası gençlerin katılacağı kurslarda 15 bin çocuk ve gencin kursalar katılımı hedeflenmekte.

Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirilecek Yaz Spor Okulları İş Birliği protokolünün imza töreni gerçekleştirildi. İmza töreninin açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, 20 ilçede 42 tesiste 37 branşta düzenlenecek kurslarla 15 bin çocuk ve gencin kurslara katılımını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Özalp, “Yaz döneminde gerçekleştirilecek olan yaz spor okulları kapsamında öncelikli olarak engellilere, gazi yakınlarına, Kuran kursunda devam eden öğrencilere, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet alan tüm çocuklara ulaşmak için bütün halinde yazın çocuklarımızın spor yapması adına planlamamızı yaptık. Bu kapsamda 5-18 yaş arasında çocukların 20 ilçemizde 42 tesisimizde ve 37 branşta yaz okullarımızı gerçekleştireceğiz. 42 tesisimizden 12 tanesi havuz. Hedefimiz 15 bin çocuk ve gence ulaşmak”  

TİŞÖRT, ŞORT VE SPOR FİLESİ BÜYÜKŞEHİR’DEN

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak çocukların ve gençlerin spor yapmaları için tüm imkanları seferber ettiklerini ifade eden Başkan Yücel Yılmaz, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin ve spor yapmak isteyen her bireyin yanında olmaya çalışıyoruz. Okullarla birlikte yaptığımız çok çalışma var. Ancak en iyi, en hareketli girmek istediğimiz dönem de yaz dönemi. Her yıl yaz döneminde birçok faaliyette bulunuyorduk. Bu sene Valiliğimizin de onayıyla kamu kurumlarının desteğiyle çok güzel bir organizasyona imza atmayı planlıyoruz. 37 branşta, 12 tane portatif havuzla tüm tesislerde şehirdeki tüm gençlerimizi spor yapmaya davet ediyoruz. Binlerce öğrencimize eğitim vermiş ve yaz aylarını verimli geçirmelerini sağlayacağız. Gençlerimize hayırlı olsun. Şortları, tişörtleri ve spor fileleri Büyükşehir Belediyesi’nden verilmek üzere başvuran tüm gençlerimize kurslarımıza davet ediyoruz” dedi.

“TÜM GENÇLERİMİZİ KURSLARA DAVET EDİYORUZ”

Bu sene ilk defa yaz spor okulları kurslarına birden fazla kamu kuruluşunun ortaklığında yapılacağına dikkat çeken Vali Hasan Şıldak, “Bugün Balıkesir’de örnek bir birliktelik yaşanıyor her alanda olduğu gibi spor alanında da. Yaz spor okulları aslında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün rutin faaliyetleri içerisinde yer alıyordu. Balıkesir Büyükşehir Belediyemizde spora büyük destekler sağlıyordu. Sporun gelişmesi adına hem altyapısına yatırım yapıyor hem de müsabakalarla çocuklarımıza verdiği destekle çok büyük katkı sağlıyor. Ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece alan gençlerimizin büyük bir çoğunluğu Büyükşehir Belediyesi çatısı altında o bünyeden aldığı destekle o sonucu elde ediyor. Spor dostu büyükşehir belediyemizle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün faaliyetleriyle birleştiriyoruz. Bununla da yetinmiyoruz; İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Müftülüğümüzle birlikte çocuklarımızı kurslara bu organizasyon çatısı altında davet ediyoruz” dedi