Balıkesir Valililiği öncülüğünde hayata geçirilen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin(BİGEP)değerlendirme toplantısı Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Vali Hasan Şıldak başkanlığında toplanan heyet Balıkesir’in eğitimdeki son durumu, eğitim yatırımları gibi konuları masaya yatırdı.

Toplantı sonrasında değerlendirme açıklaması yapan Vali Şıldak,  eğitim kurumlarının depreme dayanıklı  hale getirilmesi için inşaatına başlanan 67 okulun yapım çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.  Şıldak, “Eğitim alanında iki yıldan fazla bir süredir Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’ni sürdürüyoruz.  Bugün burada gerçekleştirdiğimiz toplantı 2023 yılının 5’nci toplantısına iki merkez kaymakamımız, il milli eğitim müdürümüz ve tüm ilçelerin milli eğitim müdürleri katılım sağladı. BİGEP kapsamında yaptığımız çalışmaların aylık olarak sonuçlarının değerlendirilmesi, eğitimle ilgili son bir aydaki gelişmeler, eğitim yatırımlarının takibi konuları mercek altına alıp, değerlendirme süreciyle geniş kapsamlı toplantı yaptık.  Özellikle haziran ayında yapılacak olan merkezi sınavlar olan LYS ile YGS  ilimizde en başarılı şekilde sonuçlanabilmesi için yapılacak çalışmaları masaya yatırdık. BİGEP çalışmaları tamamen ilimize özel, ilimizin paydaşlarıyla ve kaynaklarıyla yürüttüğümüz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın genel politikalarına ve stratejilerine uygundur. Özellikle ilimizdeki başarı seviyesini yükseltmek amacıyla öğrencilerimizin yarınlara daha çok donanımla hazırlanmasına yönelik geniş katılımlı bir çalışmadır.  BİGEP diye kısalttığımız bu çalışma Balıkesir’de adeta bir marka değerine geldi. Bu çalışmaların ortaya konulmasında büyük efor sarf eden başta kaymakamlarımıza, Büyükşehir Belediyemize, belediyelerimize, milli eğitim camiasına, eğitim camiasına şükranlarımızı sunuyoruz.

“BİGEP BİR GÖNÜLLÜLÜK PROJESİDİR”

BİGEP kapsamında yapılan  çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Hasan Şıldak, “İlimizde her ay deneme sınavları yapıyoruz. İl düzeyinde deneme sınavları Balıkesir’de uzun bir aradan sonra yeniden yapıldı. Başarı seviyelerinin yükseltilmesi için çocuklarımızın ölçümlendirilmesi, gidişatının değerlendirilmesi verilerle bunların desteklenmesi gerekir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturduğumuz Araştırma Geliştirme Birimimiz, Ölçme Değerlendirme Birimimiz öncelikli olarak bu konuya çalışıyorlar. Bu sınavlarla birlikte biz çocuklarımızı gerçek sınavlara daha doyurucu şekilde yaklaşıyoruz. Bir başka uygulamamız her öğrencimiz bir öğretmeni danışman olarak atıyoruz. Ortalama 5-6 öğrencimizin danışman öğretmeni var.  Netice itibariyle BİGEP gönüllere dokunan, eğitimdeki insan faktörünü hareketlendirmeye, motive etmeye çalışan projedir.  Eş zamanlı olarak Ayvalık’ın bir köyünde de,  Erdek’in bir köyünde de, Sındırgı’nın bir köyünde de aynı sınavları ve değerlendirmeleri yapıyoruz. Ödüllerimizi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi veriyor.  BİGEP bir gönüllülük projesidir” dedi.

67 YENİ OKULUN YAPIMI DEVAM EDİYOR

Balıkesir’deki eğitim yatırımları konusunda da bilgi veren Vali Şıldak, “Yeni, depreme dayanıklı okul yapımı konusunda son iki yılda önemli adımlar atıldı. Son derece yüksek seviyeli okullar yapılıyor. Sadece Balıkesir’de 67 okulumuzun yapım çalışmaları devam ediyor. Bu büyük bir rakamdır. Yeniden yapılan bu okulların inşaat çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Haftasonu Savaştepe’de yeni okul açılışını yapacağız. Eğitim alanında son yıllardaki yatırımlarla birlikte, Büyükşehir Belediyemizin verdiği destekler, bakanlığımızın projeleriyle Balıkesir bir eğitim şehrine dönüşecektir. Balıkesir’le ilgili hedefler; tarım şehri, hayvancılık şehri, sanayi şehriydi bunlara iki tane daha hedef koyduk. Bunlarda; eğitim ve turizm. Bu iki hedef Balıkesir’e sınıf atlacaktır” dedi.