Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, seçim ziyaretleri kapsamında Edremit’te Edremit Ticaret Odasını, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifini, Ziraat Odasını ve Şoförler ve Otomobilciler Odasını ziyaret etti.

Ziyaretleri kapsamında uygulanan teşvik sistemini eleştiren CHP’li Aytekin “Sanayinin ticaretin siyaseti olmaz, ama siyaset sanayiye müdahale ederse ülke olarak geriye gideriz. 2020 yılında Balıkesir sanayisine ve ticaretine siyasi müdahale oldu ve teşvikte geriye düşürüldü. Bunu değiştirecek ve Balıkesir sanayicisine ticaret erbaplarına haklarını vereceğiz” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili ve 28. Dönem 1. Sıra Milletvekili Adayı Ensar Aytekin, seçim ziyaretleri kapsamında Edremit’teydi. Edremit’te beraberindeki heyetle birlikte oda ziyaretleri gerçekleştiren Aytekin teşvik uygulamasının yarattığı mağduriyetlere dikkat çekti. CHP’li Aytekin’in açıklaması şöyle:

Bugün ziyaretlerimiz kapsamında Edremit’teyiz. Edremit Ticaret Odamızı, Ziraat Odamızı, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifimizi ve Şoförler ve Otomobilciler Odamızı ziyaret ederek, ekonomik anlamda şehrimize hizmet eden, katma değer yaratan sektörlerimizin oda yöneticileriyle buluştuk. Sanayinin, ticaretin siyaseti olmaz, ama siyaset sanayiye müdahale ederse ülke olarak geriye gideriz.  Bakın 2020 yılında, o zaman da eleştirdik. Bir gecede bir kararname ile Balıkesir’i teşvik bölgesi listesinde 2. bölgeye aldılar. O günden beri Balıkesir sanayisi zorlukları yaşamaya başladı. Üzerine bir de dolar kuru oynaklığı eklenince, ciddi şekilde üretim etkilendi. Şehirlerin içinde billboardlarda ihracat rekoru yazılı tabelaları görüyorsunuz. Pekala ithalat rekoru nerede? Öyle ya bu kadar büyük ihracat yapıyorsanız ve hammadde üretemiyorsanız, ithalatta da aynı rekorları görmek gerekmiyor mu? İthalatta yalnızca Cumhuriyet’in değil, ithalat kavramı ortaya çıktığı günden bugüne yaşanan tarihin rekoru kırıldı. Devasa bir dış ticaret açığı var. Ve sanayici bu açığı kendi üretim imkanlarıyla kapatamaz. Ama Balıkesir’de durumu tersine çevirebilecek bir fırsatımız var. Şunu yapacağız, bir gecede nasıl ki kimseye sormadan 2. Bölgeye düştüysek, daha fazla teşvik için 3. Bölgeye Balıkesir’imizi tekrar çıkaracağız