Önümüzdeki pazar günü hem Cumhurbaşkanını hem de yeni dönem milletvekillerinin belirleneceği seçimler öncesi Millet ittifakı partilerinden DEVA Liderliğinde Gençlik Buluşması gerçekleştirildi.

Millet ittifakının Cumhuriyet Halk Partisi Listelerinden Balıkesir 3. Sıra adayı olan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, DEVA Partisi GMYK Üyesi Duygu Aydın Diri, İl Başkanı Mehmet Ergül, İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Gürhan Kayabey ve İl-İlçe Yöneticilerinin de katıldığı geceye gençler büyük ilgi gösterdiler.

DEVA Partisi Bigadiç İlçe Başkanı Mehmet Nalça’ya ait işletmede gerçekleştirilen interaktif etkinlikte, Milletvekili Adayı Burak Dalgın bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşma sonrası gençler heyete sorularını sordular. Gençlik Çalışmalarını oldukça önemsediklerini belirten parti yetkilileri gece sonunda gençlerin yüzü gülerek ayrılmaları karşısında çok mutlu olduklarını belirttiler.

Etkinlik sonrası duygularını ifade eden İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Gürhan Kayabey, şu ifadeleri kullandı:

‘’ Gençlik Politikaları Başkanlığı olarak, Partimiz kurulduğu andan itibaren çalışmalarımıza başlamıştık. 21 Aralık 2022 tarihinde de nihayet, Genel Başkanımız Ali Babacan, Gençlik Politikaları Başkanımız Doğa Şamlıoğlu çok güzel bir lansman ile Gençlik Eylem Planını kamuoyuna açıkladılar. Eylem planımız o kadar emek yoğun bir çalışmanın ürünü ki neredeyse hiçbir konuyu atlamadan, en ince ayrıntısına kadar gençlerimiz ile alakalı her noktaya temas ediyor, her türlü sorunun çözümüne yönelik bir politika ortaya koyuyor.’’

‘’Bizim önceliğimiz özgürlükler. İktidara gelir gelmez ilk olarak çözeceğimiz sorun Özgürlükler olacak. Mutlak adaleti tesis ederek, özgürlüklere özgürlük sağlayacağız. Fırsat eşitliğini getirerek gençlerimizin önünü açacağız. Toplantı ve gösteri hakkını koruyacak, festivallere, konserlere ve bahar şenliklerine konulan keyfi yasak dönemini bitireceğiz. Öğrencilere gelir düzeylerine göre teknolojik ekipman ve yazılım desteği sağlayacağız. Eğitim sürecinde verilen karşılıksız burs kapsamını genişleteceğiz. Gençlerin kolayca ev ve araç sahibi olmalarını sağlayacağız.

‘’Sözün özü Millet İttifakı iktidarında gençlerimiz başka ülkelerde bir gelecek aramak yerine ülkemizde yaşamayı seçerek bu ülkenin üreten, bilinçli, katma değer sunan bireyleri haline gelecek ve çok mutlu olacaklar. Bu bağlamda bugün buraya gelerek bu etkinliğe katılım gösteren bütün gençlerimize şükranlarımızı sunmak istiyorum. Birleşe birleşe kazanacağız. Bu ülkeyi tekrardan şaha kaldıracağız ve bunu hep beraber yapacağız’’