Ve beklenen gün geldi çattı. Siyasiler haftalardır konuştu, vaatlerini sıraladı, projelerini açıkladı. Şimdi onlar susacak millet sandıkta son sözü söyleyecek!

Balıkesir’de 989 bin 274 seçmen, 3 bin 316 sandıkta hem Cumhurbaşkanlığı hem milletvekilliği için oy kullanacak.  Türkiye’de 60 milyon 697 bin 843 seçmen  cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi için 14 Mayıs’ta sandık başına gidecek.   Balıkesir’de de 989 bin 274 seçmen, kurulacak 3 bin 316 sandıkta hem cumhurbaşkanlığı  hem de milletvekilliği için oy kullanacak.  Seçmenler, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesiyle birlikte Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan arasından cumhurbaşkanı tercihi yapacak.  İlk turda yüzde 50’yi aşan aday Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. İlk turda bu rakamın bulunmaması durumunda 28 Mayıs Pazar günü ilk turda en yüksek iki oyu alan aday arasında ikinci tur seçimi yapılacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasıyla halinde 47 bin 523 seçmen 28 Mayıs’ta ilk defa oy kullanacak.

26 SİYASİ PARTİ YARIŞACAK

Öte yandan 14 Mayıs seçiminde 13’ü ittifak 13’ü ise tek başına olmak üzere 26 siyasi parti milletvekilliği yarışında yer alacak.  İttifakların, illere göre değişen listelerinden dolayı oy pusulası ülke genelinde değişiklik gösterecek.  Geçen seçimde milletvekili sayısı 9’a yükselen Balıkesir’de, bu seçimde de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 9 milletvekili gönderecek. Geçtiğimiz dönem AK Parti 6, CHP 3 milletvekiliyle Balıkesir’i Ankara temsil etmişti.