Burhaniye Belediyesi, sivrisinekle mücadele kapsamında vatandaşlara yapılması gereken hususlarla ilgili uyarılarda bulundu.

Burhaniye Belediyesi, yaz aylarına girilirken sivrisinekle mücadele konusunda vatandaşalara uyarılarda bulundu. Sivrisinekle mücadelenin sadece belediyelerin gayretiyle sonuca ulaşılamayacağı belirtilen açıklamada vatandaşın yapması gereken hususlar üzerine duruldu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:  “ Sivrisinekle hep birlikte mücadele edelim. Burhaniye Belediyesi olarak tespit edilmiş tüm sulak alanlar ilaçlanmaktadır. Ancak evlerimizin bahçesinde unutulan bir yoğurt kâsesinin içerisinde 14 gün içerisinde yaklaşık 2000 adet sivrisinek gelişmesi söz konusudur. Bu örnekten yola çıkarak içerisinde su bulunan; saksı sulukları, yağmur olukları, kullanılmayan lastikler, bahçe süs havuzları, su dolu bodrumlar, aktif fosseptik çukurları vb. birçok yer üreme alanı oluşturmaktadır.

Fiziki mücadele kapsamında bu alanlardan suyun boşaltılması, hiçbir ilaç kullanmadan üreme alanını yok edecektir. Suyun boşaltılamadığı alanlara larvasit ilaçlar ile müdahale edilmektedir. Evinizin bodrumunda su varsa öncelikle suyu tahliye edilip bodrumu kuru hale getiriniz. Suyun tahliye edilmesi mümkün değil ise siz bildirin biz ilaçlayalım. Evinizde aktif fosseptik var ise siz bildirin biz ilaçlayalım. Bahçenizde süs havuzu var ise öncelikle haftalık olarak suyunu tahliye ederek tazeleyiniz. Tahliye mümkün değil ise siz bildirin biz ilaçlayalım. Evinizin etrafında veya bulunduğunuz bölgede uzun süreli bekleyen su birikintileri varsa siz bildirin biz ilaçlayalım”