Balıkesir’de 28.Dönem Milletvekilliği seçiminde çok az bir oy farkıyla dördüncü milletvekilliğini kaybeden CHP, ıslak imzalarla YSK sistemine giren farklı verilerin peşine düştü. General Kemal Ortaokulu’nda 1362 nolu sandıkta Kemal Kılıçdaroğlu’na 185 oy almasına rağmen CHP’ye 0(sıfır) oy çıkmasına yapılan itirazda, CHP’nin 125 oyunun Halkın Kurtuluş Partisi’ne yazıldığı ortaya çıktı.

Altıeylül Genel Kemal Ortaokulu’ndaki 1362 no’lu sandıkta Kemal Kılıçdaroğlu’nun 185 oy almasına rağmen CHP’nin oyunun 0(sıfır) çıkması sonrasında yapılan itiraz sonucunda CHP’nin 123 oyunun ‘sehven’ Halkın Kurtuluş Partisi’ne yazıldığı ortaya çıktı.  Altıeylül’ün haricinde Erdek, Ayvalık’ta CHP’nin başka partilere giden oyları geri yazıldı. Konuyla ilgili CHP İl Başkanlığı’nın il genelinde çalışma başlattığı öğrenilirken, 4.sıra Milletvekili Adayı Seval Bozkurt, süreci yakından takip eden isimlerin başında geliyor. Balıkesir’de 3 bin 322 sandığın her birinden gelecek 1 oyla milletvekili sayısını artırma şanslarının bulunduğunu belirten Bozkurt, “Seçimde sandıklardan elde edilen ıslam imzalarla YSK sistemine giren verilerin uyuşmaması sonucunda itirazlarımız oldu. Altıeylül’de General Kemal Ortaokulu’nda 1362 no’lu sandıkta Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyu 185 olmasına rağmen CHP’nin oyu 0(sıfırdı). Buna yapılan itiraz sonucunda CHP’nin 125 oyununun Halkın Kurtuluş Partisi’ne yazıldığı ortaya çıktı. Bunu düzelttik. Yine Erdek’te bir sandıkta CHP’nin oyu 2 gözüküyordu buraya yaptığımız itiraz neticesinde CHP’nin oyunun 40 olduğu ortaya çıktı. Ayvalık’ta bir okulda 80 oyumuz geri geldi. Islak imzalarla YSK verilerinde tutmayan oylarımıza itiraz ediyoruz. Yurtdışından gelen oylarda da sıkıntalar var. Balıkesir il genelinde 3 bin 322 sandık var. Her sandıktan 1 oyumuz geri gelse meclise gitme durumum ortaya çıkıyor. Son iki günde yapılan itirazlar sonucunda Hüda PAR’ın iki milletvekilinin yerine İYİ Parti ve YSP’’den birer aday milletvekili seçildi. Balıkesir’de de itirazlarımızı devam ettireceğiz ve hukuksuzluğa karşı çıkacağız” dedi.

MASADA KAYBETTİK!

Biz seçimi sandıkta değil ama masada kaybettik. Sandık görevlilerimiz olmasına ve bu işe iyi sahip çıkmamıza rağmen seçimden sonra oy çuvalları ve verileri YSK’ya teslim edilirken içeriye sandık görevlileri alınmadı. Bu süreçte oyların yeniden sayılmasına yönelik yaptığımız itirazlarımız kabul görmedi. Elimizden geldiğince hakkımızı aramanın, seçmenin verdiği her 1 oyun yerine ulaşması için mücadelemizi itiraz süresinin sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi