Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, gece saatlerinde bastıran sağanak yağmurdan zarar gören vatandaşların yanlarında olacaklarını açıkladı.

Sağanak yağmur sonrası 2 binin üzerinde ihbar aldıklarını belirten Avcı, “2 binin üzerinde ihbar alındığı için yetişemedik, yetişemediğimiz için de bütün vatandaşlardan özür diliyorum. Haklarını helal etsinler”

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı., Balıkesir’de gece saatlerinde yaşanan şiddetli sağanak ve dolu yağışının ilçeye etkilerine yönelik açıklamada bulundu. Altıeylül’de Bahçelievler, Plevne, 1. Gündoğan, Gümüşçeşme ve Hasan Basri Çantay Mahallelerinde su baskınlarının yaşandığını belirten Avcı, 2 bin ihbar aldıklarını ve bu ihbarlara yetişmediklerini açıkladı. Avcı, “ Çok yoğun bir yağışla karşı karşıya kaldık. Altıeylül’ün mahallelerinde sıkıntılar oldu maalesef. Bahçelievler, Hasan Basri Çantay, Plevne, 1.Gündoğan, Gümüşçeşme mahallelerimizde ciddi su baskılarıyla karşı karşıya kaldık. Gece saatlerinden bu yana Balıkesir Büyükşehir Belediyemizle, Valiliğimizle, Kaymakamlığımızla, devletimizin kurumlarıyla birlikte bu sıkıntıları gidermek için mücadele ediyoruz. Bizde gecenin ilerleyen saatlerine kadar sahada Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber dolaştık ama maalesef 2 binin üzerinde ihbar alındığı için yetişemedik, yetişemediğimiz için de bütün vatandaşlardan özür diliyorum. Haklarını helal etsinler” dedi.

HASAR TESPİT KOMİSYONU KURULDU

Sağanak yağmurdan evleri ve işyerleri zarar gören vatandaşların yanlarında olacaklarını belirten Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “ Gerçekten çok büyük bir afat oldu. Vatandaşlarımızla birlikte bu sorunu çözmek için mücadele ediyoruz. 17.00’ye kadar bu yağışların devam edeceğini meteoroloji belirtiyor. Vatandaşlarımız lütfen uyanık olsunlar, tedbirlerini alsınlar. Hep birlikte tedbirlerimiz alalım. Dün alınan ihbarların yüzde 80’sini temizlendi. Ama hala bodrumlarda su çekilme işlemleri devam ediyor. Defterdarlığımız başkanlığında, AFAD, Büyükşehir Belediyemiz, Altıeylül Zabıtamızla birlikte Hasar Tespik Komisyonu oluşturduk. Hasar Tespit Komisyonları da hasar oluşan evlere gidip gerekli tutanakları tutuyorlar. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, devlet olarak yanlarındayız. İnşallah bu süreci hep birlikte atlatacağız. Çok fazla başvuru yapıldığı için çok hızlı reaksiyonu her yere gösteremiyoruz. Bu konuda vatandaşımızdan sabır istiyoruz. Çok zor, çok sıkıntılı ama bu süreci hep birlikte atlatacağız. Araçlar suların altında kaldı, bodrumlarda kalan vatandaşlar sıkıntılar yaşadı” dedi.