Vali Koç arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi
Giresun Valisi Mustafa Koç, Yağlıdere ilçesine bağlı Topluca köyü Kanlıca Altı mevkisinde dereye düşen bir kişiyi arama çalışmalarını yerinde inceledi.
Yetkililerden bilgi aldı
Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre Vali Koç, sahada yürütülen arama kurtarma faaliyetlerini inceledi ve yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı. Olay, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbar üzerine başlatıldı.
Arama çalışmalarında ilk bulgu
Yetkililer, dereye düştüğü değerlendirilen bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi. Aynı paylaşımda, bu kişinin amcası olduğu belirtilen başka bir kişinin arama çalışmalarının ise aralıksız sürdüğü ifade edildi.
Katılan ekipler ve kullanılan araç-gereç
Arama kurtarma çalışmalarına AFAD, jandarma, JAK, JÖH, Sahil Güvenlik Komutanlığı, deniz polisi, itfaiye, UMKE, AKUT, İHH, Kızılay, DSİ, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, belediye ekipleri ve diğer destek birimleri katılıyor.
Saha çalışmalarında toplam 38 araç ve 193 personelin görev aldığı, botlar, ekskavatör, treyler gibi iş makineleri ile su üstü ve su altı aramaları yapıldığı, ayrıca 5 drone ile havadan destek sağlandığı belirtildi.
Devlet kurumlarının koordinasyonuna ilişkin bilgiler ve müdahale süreci için resmi yardım ve bilgi kaynağı olarak AFAD yetkilileri takip ediliyor.
Vali Koç’un diğer incelemeleri: Kovanlık beldesi
Vali Mustafa Koç, arama çalışmaları sonrasında Bulancak ilçesine bağlı Kovanlık beldesinde de incelemelerde bulundu. Bölgede yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelan nedeniyle bazı evler tahliye edilmişti.
Belediye başkanından teşekkür
Kovanlık Belediye Başkanı Harun Kalıntaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Vali Koç’a teşekkür ederek şu ifadeleri paylaştı:
“Bugün beldemizde meydana gelen heyelan sebebiyle belediyemizi ziyaret eden Giresun Valimiz Sayın Mustafa Koç’a teşekkür ediyoruz. Gerçekleştirilen ziyaretin ardından heyelan bölgesinde incelemelerde bulunan Sayın Vali’miz, vatandaşlarımızın güvenliği için AFAD başta olmak üzere devletimizin tüm kurumlarının gerekli hassasiyeti göstermesi yönünde talimatlarını vermiştir. Devletimiz tüm imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanında olmaya devam etmektedir.”
Diğer hasar bildirimleri
Giresun İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada ise şiddetli yağışlar sonucu Dereli ilçesine bağlı Tepeküknarlı köyünde meydana gelen heyelandan etkilenen bir yapının riskli hâle geldiği ve yıkıldığı bildirildi. Yetkililer, benzer olaylara karşı vatandaşların uyarılmaya devam edildiğini belirtiyor.
Aramaların seyri
Arama kurtarma ekipleri çalışmalarını hem su üstü hem su altı hem de karadan sürdürüyor. Yetkililer, olay yerindeki koordinasyonun sağlandığını ve çalışmaların hassasiyetle devam ettiğini aktardı. Ailelere destek hizmetleri ve sağlık ekipleri de bölgede hazır bulunuyor.
Gelişmeler ve resmi duyurular yetkili kurumların açıklamalarıyla takip edilecek.





