Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Balıkesir’in Ayvalık ilçesi, Kurban Bayramı’nda nüfusunun 10 katı oranında turist ağırlamayı hedefliyor

Kuzey Ege’nin iç turizmde lideri konumundaki 70 bin nüfuslu Ayvalık, turistik tesisler ve yazlıkçılarla birlikte ortalama 700 bin konukla adeta yoğunluk patlaması yaşamaya hazırlanıyor.

Ayvalık’ın dünyaca ünlü cazibe merkezinde daha şimdiden rezervasyonlar almaya başladı. Bu oranın bayramın başlamasıyla birlikte yüzde 100’e ulaşması bekleniyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Özellikle Ayvalık’ın en yoğun kalabalıkları ağırlayan bölgelerinden biri olan Cunda Adası’nda bu hareketlilik üst düzeyde. Turizmci arkadaşlarımızla yaptığımız istişarelerde ilçenin bayramda yüzde 100’lük yoğunluğa ulaşmasına yönelik beklentiler yüksek” dedi. Ayvalık’ın Koca Seyit Havaalanı, 1915 Çanakkale ve Osmangazi köprülerinin de devreye girmesiyle ulaşılabilirliliğinin ciddi anlamda artmış durumda olduğunu vurgulayan Başkan Ergin, “Bu nedenle de Ayvalık’ın bu bayramda da yoğun olacağı ortada. Rezervasyonlara bakıldığında bu yoğunluk oranında Cunda Adası biraz daha önde Cunda’yı, Sarımsaklı ve ilçemizin diğer turistik bölgeleri de takip ediyor” ifadelerini kullandı.