İvrindi’nin Gökçeyazı, Sofular, Akçalören, Yaren, Altıeylül’ün Sarıalan, Dallımandıra, Çamköy, Kirazköy, Bahçedere, Meryemdere köylerini kapsayan alandaki altın madeninin bölgedeki tarım ve mera alanlarını yok edeceği gerekçesiyle kapatılması için dava açıldı.

Balıkesir’de Mimarlar Odası ile TEMA ve Kazdağları Koruma Derneği’nce, İvrindi Gökçeyazı, Sofular, Akçalören, Yaren ve AltıeylülSarıalan, Dallımandıra, Çamköy, Kirazköy, Bahçedere, Meryemdere köylerini kapsayan alandaki altın madeninin bölgedeki tarım ve mera alanlarını yok edeceği gerekçesiyle kapatılması için dava açıldı.

Balıkesir’de Altıeylül Sarıalan köyündeki bir şirketin çalışmalarını sürdürdüğü altın madeni projesi için verilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açıldı. Dallımandra göletinin de bulunduğu alanın fıstık çamları ile dolu olduğuna dikkat çeken çevreciler, “Tarım ve mera alanlarına dokunmayın” çağrısı yaptı.

ÇED Raporu Olumlu

Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi, maden için verilen olumlu ÇED raporuna, TEMA ile Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği ise, altın sahası kapasite artışına izin verilmesine karşı çıkarak yargıya başvurdu.İdare Mahkemesindeki davanın bilirkişi keşfi yapıldı. Uzmanlardan oluşan heyet bölgede incelemelerde bulundu. Bilirkişı Heyetinin hazırlayacağı rapor doğrultusunda mahkeme kararını verecek.
Balıkesir Mimarlar Odası, bölge için acilen yürütmeyi durdurma kararı verilmesini yaptığı açıklamayla talep etti.
10 Köyü Yakından İlgilendiriyor

Proje İvrindi ilçesi Gökçeyazı, Sofular, Akçalören, Yaren ve Altıeylül ilçesi Sarıalan, Dallımandıra, Çamköy, Kirazköy, Bahçedere, Meryemdere köylerine çok yakın.balıkesirim.net