İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Milletvekili Aday Adayı Turhan Çömez, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönetilen seccade eleştirilerine yine seccade üzerinden karşılık verdi. Aracında bir seccade taşıdığını ifade eden Çömez, “O seccadeyle biz o tek adam rejiminin, ucube sistemin, despotik anlayışın cenaze namazını kılacağız. Bu anlayışın, bu uslubün cenaze namazını kılacağız. Tek adam rejiminin cenaze namazını kılıp bir şükür secdesine gideceğiz” dedi.

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen  İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Milletvekili Aday Adayı Turhan Çömez,  Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönelik seccade eleştirilerine sert bir dille karşılık verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partililerin seccade üzerinden siyaset devşirdiğini belirten Çömez, “ Kemal Kılıçdaroğlu, ayakkabısıyla seccadeye bastı deniliyor ama bu ülke ayakkabı kutularına tomar tomar dolar ve rüşvetlerin konulduğu günleri de yaşadı. Bizim bu ülkede konuşmamız gereken ayakkabı kutularının içerisine doldurulmuş rüşvetlerdir.  Kendisi bir iftara davet edilmiş, iftardan sonra kalabalık bir grup kendisiyle fotoğraf çektirmek istemiş, iftarın yapıldığı alanın yanı başında bir yönetim odasında bazı partililer fotoğraf çektirmişlerdir. Yerdeki seccadenin rengiyle halının rengi aynı. Böyle bir ortamda yerde seccade olacağını bilmek çok mümkün değil. Kendisi oraya davet edilmiş, burada bir kasıt yok, kötü niyet yok. Kaldı ki Türk siyasetinde örnek bir tavır sergileyerek özür diledi, fark etmedim dedi. Bu çok olgun bir tavır. Fakat iktidar o kadar çaresiz ki, o kadar kaygı içerisinde ki, koltuğunun altından gittiğini o kadar görüyor ki son derece basit bir konunun üzerine mal bulmuş Mağribi gibi atlıyor.  Başladılar saldırmaya,  Pensilvanya’dan geldi bunun talimatı, bunlar seccade bilmez, Etmeyin eylemeyin” dedi.

“HALA UTANMADAN, SIKILMADAN SECCADE

ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYORSUN”

Türkiye’nin gerçek sorunlarının seccade üzerinin örtülmeye çalışıldığını kaydeden Turhan Çömez, “  Aynı  günlerde TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı.  Bende o esnada Ankara’da Hacı Bayram Cami’nin etrafındaki esnafla görüştüm. Türkiye’de seccade üzerinden siyaset yapanlara, seccade enflasyonun ne olduğunu araştırdım. Satın aldığım seccadeyi sosyal medya üzerinden paylaştım, değeri 250 liraydı. Geçen sene seccadenin fiyatının 100-110 lira civarında olduğunu söylediler. Seccade bile enflasyon yüzde 100-150’ler seviyelerinde iken TÜİK enflasyonu yüzde 50 ile açıklamaya çalıştı. Bence Erdoğan’ın, AKP ve avanelerinin önce buna cevap vermesi gerekir. Din üzerinden siyaset yapıyorsunuz, milletin samimi duygularını istismar etmeyi gayet iyi biliyorsunuz. Bu ülkede seccadenin enflasyonu bile yüzde 150’lere ulaşmışken sen basıldı diye siyaset yapıyorsun. Milleti namaz kılamaz hale getirdiler. Milleti seccade alamaz hale getirdiler. Hala utanmadan, sıkılmadan, seccade üzerinden siyaset yapıyorlar” dedi.

“TEK ADAM REJİMİNİN, UCUBE SİSTEMİN,

 DESPOTİK ANLAYIŞIN CENAZE NAMAZINI KILACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı din ististamarı  yapmakla eleştiren Çömez, “ Duygu ve din istismarı yapıyorlar. Erdoğan alıştığımız tavırıyla eline bir seccade aldı, milletin önüne çıktı bir şükür namazı kılacağım dedi. Bende kendisine aynı şekilde cevap veriyorum; o gün aldığım seccadeyi arabamda tutuyorum. O seccadeyle biz o tek adam rejiminin, ucube sistemin, despotik anlayışın cenaze namazını kılacağız. Bu anlayışın, bu uslubün cenaze namazını kılacağız. Tek adam rejiminin cenaze namazını kılıp bir şükür secdesine gideceğiz.