Milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrılan Ekrem Gökay Yüksel’in istifası sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi’nde dümenin başına geçen milliyetçi camianın tecrübeli isimlerinden Cevdet Gürcan’la cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimini konuştuk. Balıkesir’de güçlü bir aday listesiyle seçmenin önüne çıkmaya hazırlandıklarını belirten MHP İl Başkanı Cevdet Gürcan, anket şirketlerinin bilinçli bir şekilde kendilerini düşük gösterdiğini, 14 Mayıs’ta alacakları oy oranıyla algı operasyonlarına karşılık vereceklerini söyledi.

“BALIKESİR’DE SİYASET YAPMAK

ŞEREFLERİN EN BÜYÜĞÜDÜR”

MHP Balıkesir teşkilatlarında farklı isimlerin yönetimlerinde aktif görevler aldınız, sizi biraz tanıyabilir miyiz?

1979 yılında Balıkesir’e geldiğimde hem Necatibey Eğitim Fakültesi’nde eğitimimi sürdürüyordum hem de Bağ-Kur’da memurdum. Gündüz çalışıyor, geceleri de okula gidiyordum. 2002 yılında Çanakkale’de Sanayi İl Müdür Vekili görevindeyken emekli oldum. Emeklilik kararı sonrasında hemen gönül bağımın olduğu MHP’ye üye oldum. . Ahmet Duran Bulut’un il başkanlığı döneminde il sekreteriydim. Ahmet Yaraş yönetiminde yer aldım. Sonrasında bir süre dinlendim. En son il başkanımız Ekrem Gökay Yüksel, bana yönetimde yer almam için teklifte bulundu. Ekrem Gökay Yüksel başkanlığındaki il yönetiminde Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak çalıştım. Balıkesir’i çok iyi biliyorum. Iğdırlı bir anne ve babadan dünyaya gelen biriyim ama Balıkesir benim sevdamdır. Bunun için Balıkesir’de siyaset yapmak benim için şereflerin en büyüğüdür.  Genel Başkanımız Devlet Bahçeli diyor ya; “Bir sevdadır bizimkisi, seveni fani, sevileni baki, sevgisi ebedi. Bir heyecandır bizimkisi, tutkusu eksilmeyen, duruşu eskimeyen, başı eğilmeyen. Bir inançtır bizimkisi, ümitsizliği silen, yılgınlığı sindiren, çileyi söndüren. ” Bizde aynı heyecanla devam ediyoruz” dedi.

“ADAYLARIMIZIN TOPLUMDA KARŞILIĞI VAR”

Ekrem Gökay Yüksel’in başkanlığındaki il yönetiminde Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısıydınız, hem parti teşkilatlarını hem de sahaya iyi tanıyorsunuz.  Bu zamana kadar çalışmalar nasıl gitti?

Göreve geldiğimizden bu yana Marmara Adası haricinde her ilçeye en az 3 defa gittik.  Büyük kırsal mahallelere ve merkezdeki mahallelere en aşağı 15 defa gittik. Biz seçim olmadan önce vatandaşın ayağına gidiyoruz. Bugün de aynı şekilde yapıyoruz. Milletvekili aday listemizde açıklandı, hepsi milliyetçi ve ülkücü camianın yakından tanıdığı, toplumda karşılığı olan isimler. Balıkesir’imizin 9 ışığı olan adaylarımız, teşkilatlarımızla birlikte canla başla çalışarak Üç Hilal’i iyi yerlere getireceklerdir.

En kısa zamanda sahaya ineceğiz ve yapacağımız çalışmalar sonucunda Ankara’ya bir dönemlik aranın ardından milletvekilleri göndereceğiz. Anket şirketleri bizim üzerimize oynuyor, doğru olmayan anketlerle algı çalışmaları yapıyorlar. MHP’nin iki tür seçmeni vardır, bir bizim gibi parti kademelerinde yer alanlar, ikincisi ise kimsenin görmediği seçim günü gidip mührü Üç Hilal’e basanlar.  Bölücü olmayan her vatandaşa bu kapı açıktır. Vatanını milletini seven herkesin yanındayız biz. MHP bu ülkenin bekasının ve kardeşliğinin teminattıdır.

“EN İYİ ANKET SEÇİMDİR”

Balıkesir’den bu dönem milletvekili çıkartamadınız.  Bir yandan da anket firmaları MHP’nin oy oranını düşük gösteriyor. 14 Mayıs seçimi için hedefiniz ne ?

Anket şirketleri bizi hep düşük gösteriyorlar ancak her seçimde bizim seçmenimiz 50 yıldır bu şirketleri yanılttı. Onlar bizi yüzde 7 gösterdiğinde biz yüzde 14 çıkarttık. Onlar bizi yüzde 4 gösterdiğinde biz 127 tane milletvekili çıkarttık.  Anket şirketlerini bu seçimde de en büyük dersi milletimiz verecektir. En iyi anket seçimdir.  Edremit’te 46 mahallenin muhtarını topladık. Susurluk’ta, Bandırma’da muhtarlarımızla bir araya geldik.  MHP sahada vatandaşın sorunlarını çözmek için var. Milletvekillerimizi de Ankara’ya gönderdiğimizde daha iyi işler yapacağız. Bir dönem milletvekilimizin olmaması zorluklarını yaşadık ancak il yönetimimizin üstün gayretleri ve çalışmalarıyla bu açığı kapattı.  32 milletvekili aday adayımız var. Listeye giren- girmeyen, birinci sırasından, dokuzuncu sırasına kadar Balıkesir kazan biz kepçe gezeceğiz. Adım atmadığımız yer kalmayacak.  Halkımızın sorunlarına çözüm bulacağız.

“40 YILDIR BU MİLLETİN CANINI

YAKAN TERÖR ÖRGÜTÜYLE BİRLİKTELER”

Türkiye 14 Mayıs’ta hem Cumhurbaşkanını hem mecliste görev yapacak milletvekillerini seçecek.  Seçimleri nasıl görüyorsunuz?

Biz bu milletin 20 yıldır oyunu alan, son seçimde de yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’la ortak olduk. Karşı tarafa bakıyoruz,  40 yıldır bu milletin canını yakan terör örgütüyle birlikteler. Biz burada hamaset yapmıyor, doğruları söylüyoruz. MHP bu ülkenin çimentosudur.  Bakınız Azerbaycan’a 40 yıldır Karabağ sorunu halledilmemişti.  Bugün Karabağ, Türkiye’nin gücüyle alınmış, 40 yıllık sorun çözüme kavuşturulmuştur.  Devlet Bey’in bu aklı devlete yön veriyor. Cumhurbaşkanımız da Türk birliğini kurdu. Her konuşmasında Kızılelma vurgusu yapıyor. Turan’ın temelleri atıldı.  Bunun için biz Cumhurbaşkanına destek veriyoruz. HDP’li Sırrı Sakık, 100 yıllık cumhuriyeti yıkacaklarını söylüyor. Bunu vatandaşların görmesi lazım,  bizden ayrılanların görmesi lazım. Biz hiçbir zaman pazarlığa girmedik ne bakanlık istedik ne makam istedik.  Her zaman devletimizin, milletimizin menfaatlerini ön plana koyduk.