Memleket Partisi İl Başkanlığı, 28. Dönem Balıkesir Milletvekili adaylarını düzenlediği açık hava toplantısıyla tanıttı. Birinci sırasında kurucu İl Başkanı Sinan Diker’in olduğu Memleket Partisi Milletvekili Aday listesinde iki üniversite öğrencisinin de yer alması dikkat çekti

Aday tanıtım toplantısında partilerin aday listelerini eleştiren Memleket Partisi 1. sıra Milletvekili Adayı Sinan Diker, “. Vicdanlarınıza sesleniyorum; vicdanlarınızı sızlatmayın. Gelin Memleket Partisi’ne. Ne sağdan ne soldan Atatürk’ün yolundan ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket” dedi.  Memleket Partisi İl Başkanlığı, 14 Mayıs genel seçimlerinde seçmenin karşısına çıkacağı milletvekili aday listesindeki adayları açık hava toplantısıyla tanıttı.  Memleket Partisi İl Başkanı Sefer Coşkun, partisinin  6 önemli ilke çerçevesinde siyaset yaptığını belirtip, adaylarını bu ilkeler doğrultusunda belirlediklerini açıkladı. Coşkun, “ Memleket Partililer olarak ilkeli siyaset yapan bir Genel Başkana sahibiz. Bizlerin 6 tane ana değişmez ilkelerimiz vardır. Birincisi, Mustafa Kemal Atatürk’ü asla tartışmayacağız. İkincisi terörün her türlüsünü lanetleyeceğiz. Ayrımcılığın her türlüsüne; din, dil, ırk karşıyız. Siyasetten asla rant elde etmeyeceğiz. Kadına şiddete ve çocuk istismarına karşı sert bir şekilde duruş sergileyeceğiz. Doğaya ve çevreye saygılı olacağız.  Memleket Partisi olarak 14 tane aday adayımız vardı. Bu aday adaylarımızdan 9 tanesi sıralamaya girmiş oldu.  Dokuzuncu sıra adayımız siyaset bilimi öğrencisi Ayşegül Toktay, sekizinci sıra adayımız Uluslar arası Ticaret Bölümü öğrencisi Kerem Altanhan, yedinci sıra adayımız emekli hemşire Akide Karaşahin, altıncı sıra adayımız Avukat Ahmet Can Aydemir, beşinci sıra adayımız iş insanı İbrahim Kaya, dördüncü sıra adayımız  Avukat Diğdar Taşkın, üçüncü sıra adayımız iş insanı Hakkı Bitikli, ikinci sıra adayımız Avukat Göksel Taşaltı ve birinci sıra adayı iş insanı, Balıkesir’in abisi, kurucu il başkanımız Sinan Diker”dedi.

DİKER: “ AK PARTİ DÖNE DÖNE PARTİ DEĞİŞTİRENLERİ BİRİNCİ SIRAYA KOYDU

Memleket Partisi kurucu İl Başkanı ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Sinan Diker ise yaptığı açıklamada AK Parti, CHP ve İYİ Parti’nin listelerini hedef aldı. CHP’nin listelerinde cumhuriyet ve Atatürk’le sorunu olan kişilerin  yer aldığını belirten Sinan Diker, AK Parti’ye de İsmail Ok  üzerinden eleştirdi. Diker , “Cumhuriyet Halk Partisi, 1992 yılında benim de kurucu olduğum, masanı sandalyesini sırtımda taşıdığım parti. “Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Atatürk” diyemeyen insanlarla yola çıkan Cumhuriyet Halk Partisi yine Balıkesir’i üzmüştür, mahcup etmiştir. Az aşağısında İYİ Parti binası var. İYİ Parti’de de birinci sıradan aday gösterilen yıllarca İngiltere’ye sığınmış, Erdoğan’ın doktoru Turhan Çömez Beydir.  İkinci sırada basın mensuplarını aşağılamış, küçüksemiş bir hanımefendi var. Biz bunu kabul etmiyoruz, içimize sindiremiyoruz. İYİ Parti’nin de aşağısında AKP binası var. Biz Köroğlu gibi dövüşe dövüşe PKK’ya, FETÖ’ye karşı mücadele verirken, AK Parti döne döne parti değiştiren isimleri birinci sıraya koyuyor. Vicdanlarınıza sesleniyorum; vicdanlarınızı sızlatmayın. Gelin Memleket Partisi’ne. Ne sağdan ne soldan Atatürk’ün yolundan ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket.