DEVA Partisi kontenjanından CHP Balıkesir 3. Sıra Milletvekili Adayı Burak Dalgın, Balıkesir’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Balıkesir’den adaylığı konusunda açıklamada bulunan Dalgın, “Bursa’da DEVA Partisi’nin adayı yok. Çanakkale’de de DEVA Partisi’nin bir adayı yok. Balıkesir’de DEVA Partisi’nin adayı bu partinin programını yazan kişilerden, Genel Başkan Yardımcılarından biri tanesi. Bir hayal kırıklığı olduğum konusunda emin değilim” dedi.

Balıkesir’de siyasi partilerin milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından en çok merak edilen isimlerden biri DEVA Parti kontenjanından CHP 3.sırasına yazılan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın oldu. Geçtiğimiz gün CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasına bağış programıyla Balıkesir’de çalışmalara başlayan Burak Dalgın, parti binasında da basınla bir araya geldi.  Balıkesir’den milletvekili adayı olmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Dalgın,  “Ümit ediyoruz ki Balıkesir’de daha fazla adayımız olmasını. Belki kendi listemizle girmemiz, daha fazla isimle girmemiz. Mutlaka her ilde bunu ister. Balıkesir’in adayının da olması mevcut şartlar altında ekip için bir motivasyon kaynağıdır. Şartlar kapsamında Balıkesir’in iki komşusuna bakalım Bursa’da DEVA Partisi’nin adayı yok. Çanakkale’de de DEVA Partisi’nin bir adayı yok. Balıkesir’de DEVA Partisi’nin adayı bu partinin programını yazan kişilerden biri olan Genel Başkan Yardımcılarından biri tanesi. Bir hayal kırıklığı olduğum konusunda emin değilim. Kemal Bey benim hem yol arkadaşım, hem ahbabım. Her gün görüşüyoruz. Kemal beyin bin vekillik beklentisinin olması doğal. Anasının ak sütü kadar da helal. Fakat siyasette her şeyin gerçekleşmesi mümkün olmuyor. Bizim Çanakkale’de adayımız olmasını isteriz. Bursa’da da adayımızın olmasını isteriz. Ancak mevcut ittifak sistemi ve yapısıyla elimizden gelen bu. Neticede bir tane adayımız var. Bizim amacımızda başarıya ulaşmak” dedi.

BENİM SEÇİM BÖLGEM BALIKESİR”

Seçilip meclise gitmesi halinde Balıkesir milletvekili olarak kente hizmet edeceğini belirten Burak Dalgın, “Gönenli bir ailenin Bursa’da dünyaya gelen bir çocuğuyum. Balıkesir’le ilgili biraz bilgim var. Geldiğimiz, içinde bulunduğumuz bir şehir. Burayı tanımak bir süreç. Aşinalığımız var, görüşlerimiz var. Benim seçim bölgem Balıkesir. Her şeyi Ankara’da çözemezsiniz, yerelde çözeceksiniz. Balıkesir’de bile Ege tarafı ayrı, Marmara tarafı ayrı, dağ tarafı ayrı şey. Bırakın Ankara’yı her şeyi Balıkesir’de bile çözmek doğru değil. Edremit’in sorunun Ankara’daki kişi bilemez, Sındırgı’nın meselesini bilemez. Onu orası bilebilir.  Diğer taraftan da biz destek olacağız. Aslında mesele sorunları yerelde çözmek, Ankara’da da bunları gerekli platformlarda dile getirmek. Amuda kalkmış gibi Türkiye. İlçe milli eğitim müdürü Cumhurbaşkanı atıyor. İl Sağlık Müdürünü cumhurbaşkanı atıyor. Bu sistemin sıkıntılarından biri bu. Türkiye’nin problemleri çok karmaşık, çok fazla iş var. Mümkün olduğunca yerele indirgemek, işi yerelde görmek Ankara’ya olan desteği almak tabiki.  Bağı da orası biliri kesmek lazım.

EN DOĞRU YOL ORTAK LİSTE ÇIKARTMAKTI

14 Mayıs seçimleri için en doğru yolun ortak liste çıkartmak olduğunu savunan Dalgın, “Dünyanın çeşitli ülkelerinde iş hayatında, siyasette DEVA Partisi’nde 3 sene daha öncede 1 yıl programını yazdım. Balıkesir halkı bize bir görev verirse bunun garantisi bu zamana kadar yaptıklarımız. Kaygıyı anlıyorum, bu yolu birlikte yürüyeceğiz.  Seçmenler konusunda zor bir süreç yaşıyoruz. Partilerin işi çok zor. Bir defa iki tane sandık var. Bir tane cumhurbaşkanı adayına bir tane de milletvekilliği için oy veriyorsunuz. Milletvekilli seçiminde de karmaşık konular var. İttifaklar var, ortak listeler var. Hakikatten seçmen için çok zor. Bizim seçmenimiz politize bir seçmen ve her şeyin farkında. Bu durum yabancı bir ülkede olsa seçime katılım yüzde 60’da kalırdı, kafam karıştı diyerek sandığa gitmezdi. Türkiye’de ikili bir yöntem izledik. Öncelikle her yerde kendi ismimiz ve logomuzla seçime girmekti, seçim çalışmalarımız bu yöndeydi. Zaten 1500’e yakın aday adayımız geldi, görüşmelerimiz oldu. Bende Güneydoğu Anadolu Bölgesi sorumlusuydum.  Eş zamanlıda ittifak ortaklarıyla görüşmeler başladı. Bunu yaparken de en doğru aday ortak liste çıkarmaktı. Ortak liste konusu da çok hızlı bir şekilde ilerledi.  Ben milletvekilliği adaylığı başvurusu yapmadım. Genel siyasi yaklaşımım partiyi kurarken de sonrasında da ve bundan sonra da böyle olacak; hiçbir görev talep etmeyeceğim.  Balıkesir’in potansiyeline ulaşması adına bizim bir rolümüz olursa ne mutlu” dedi