Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim çalışmaları kapsamında Kuvayi Milliye Meydanı’nda düzenlediği mitingle Balıkesirlilere seslendi.

Balıkesirlilerin yoğun ilgi gösterdiği mitingte Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanı Yardımcıları Adayları; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da eşlik etti.  Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları; DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la birlikte Kuva-yi Milliye Meydanı’nı dolduran binlerce Balıkesirliye hitap etti.  Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir mitinginde sırasıyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan vatandaşa seslendi.  Kılıçdaroğlu,  miting programının sonunda Çanakkale mitinginde olduğu gibi Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Ahmet Akın’ın bakan yapacağını açıkladı.

YAVAŞ: “HİÇBİR ALLAH’IN KULUNUN GÜCÜ YETMEZ BEBEK KATİLİNİ HAPİSTEN ÇIKARMAYA”

Millet İttifakı’nın terör örgütleriyle ilişkilendirilmesine karşılık veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “İHA, SİHA, TOGG… Seçime alet edilmeye başlandı. Bunlar bizim milli malımız. Bağımsızlık bizim genetiğimizde vardır. Milli güvenlik politikamızı aynen devam ettireceğiz. Bir bakan diyor ki, ‘İHA’ları, SİHA’ları hangara gömecekler.’ Ne içtiniz, ne yediniz sayın bakan? Ruh sağlığınız iyi mi? Bir diğeri… ‘Eğer biz gidersek FETÖ, PKK kazanacak’ diyen ‘onlar sevinecek’ diyen bir Adalet Bakanı var. Adalet Bakanı FETÖ’den bahsedince, Meclis’te yaptığı konuşma hala kulaklarımızda çınlıyor. Ancak gülünür. Mete Han’ın ordusunu siyasete alet ettiler. Top ile tüfekle seçime gidiyoruz. Bunlar milletin malı. İktidar değişince, çok daha mükemmelini yapmak bizim görevimiz.Hiçbir Allah’ın kulunun gücü yetmez, bebek katilini hapisten çıkarmaya. Çıkarırsanız da yine siz çıkarırsınız, başkası çıkarmaz. 3 defa kanun teklifi verdiler, Meclis’e itirafçılıkla ilgili. Üçünde de CHP milletvekilleri itiraz ettikleri için geri çekmek zorunda kaldılar. Yine gazetelerde okuyoruz, temasa geçmişler, görüşüyorlar, aslı var yok bilmiyorum” dedi.

İMAMOĞLU: “BALIKESİR HALKI YALANCI PEHLİVANLA  GERÇEK PEHLİVANI AYIRT EDER”

Mansun Yavaş konuşması sonrasında öncesinde Ekrem İmamoğlu, “Göreceksiniz başarılı olacağız. Birliğin beraberliğin dönemidir. Her şeyi bilen bir kişinin otoritesi bizi nereye getirdi görüyoruz. Pazara gittiğinizde bile dün ile bugün arasında fark var! İnsanlar cebindeki parasıyla dün alabildiklerini bugün alamıyorlar. 22 yılda cek, -cak diyen iktidarı bu millet tıpış tıpış evine yollar. Üniversiteye yolladığınız gençler yemeklerinden azaltıyor. Böylesi bir dönemde yeni bir dönemi başlatmak için sizlerle bir aradayız” ifadeleriyle iktidarın ekonomi politikalarının yurttaşlara yaşattığı sorunları ve krizin geldiği noktayı hatırlattı. Çok güzel günler bizi bekliyor. Arifesindeyiz. Çok yakınız. 17 gün kaldı. Birlikte çalışacağız. Birleşe birleşe güçleneceğiz. İktidar olacağız. Millet İttifakı iktidar olacak. Bir siyasi kazanım değil 86 milyon TC vatandaşının iktidarı başlıyor. Bir avuç insanı eve yolluyoruz. Bu millet hak yiyenle yemeyeni ayırt eder. Balıkesir’in halkı yalancı pehlivanla gerçek pehlivanı ayırt eder. 15 Mayıs sabahında sizi pırıl pırıl güzellikte bir Türkiye’ye uyandıracağız. Mülakat belasından bu memleketi kurtaracağız.” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir mitinginde konuşan isimler arasında yer alan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Balıkesir’de 15 Mayıs’ın coşkusunu şimdiden görüyorum. Bizim bu güzel insanlarımız çok çekti, çekiyor. Bizim bunlara itirazımız var. 14 Mayıs günü üreten Balıkesir hakkını alsın diyor muyuz? Balıkesir alın terinin karşılığını alsın diyor muyuz? Bizim çiftçimiz sadece seçim döneminde mi hatırlanacak? Bakın iktidar daha yeni bir sürü vaatler sıralamaya başladı. Parça parça destek açıklıyorlar. Günaydın ya! Baktılar bu seçim başka, başladılar. Ama bu milleti kandıramazsınız. Yüzlerini gözlerine bulaştırıyorlar zaten. 14 Mayıs aslında bir referandum. Balıkesir, iki tercih var önünüzde. Otoriterlik mi demokrasi mi? Keyfilik mi hukuk mu? Baskı mı özgürlük mü? Korku umut mu? Öfke mi sevgi mi? Seçenekler çok açık. İkisinden birine mührü basacağız. Devam ediyorum, kavga mı barış mı? Yoksulluk mu zenginlik mi? Kara kış mı bahar mı? Cevap belli, biz barış, özgürlük diyoruz, bahar diyoruz. 15 Mayıs sabah göreceksiniz bu ülkeye bahar geldiğini” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU:  BALIKESİR’E İSTİKLAL MADALYASI VERECEĞİZ

Konuşmasına Balıkesir’e İstiklal madalyası sözünü yerine getireceğini hatırlatarak başlayan Millet İttifak Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “ Türkiye’nin makus talihini bu meydanda yeneceğiz. Tıpkı atalarımızın yendiği gibi. Daha önce buraya geldiğimde söylemiştim, sakın unuttum sanmayın Balıkesir’e İstiklal Madalyası vereceğiz. Bay Kemal sözünden dönmez” dedi.  14 Mayıs’ta seçimi kazandıklarında hayata geçirecekleri projeleri sıralayan Kemal Kılıçdaroğlu,  Türkiye’nin makus talihine değiştireceklerini kaydetti. KPSS’de yüksek puan alanların sözlüde elendiğine dikkat çekerek, sözlüyü kaldıracaklarının vaadini veren Kılıçdaroğlu, ““Türkiye’nin makus tarihini bu meydanda yeneceğiz, tıpkı atalarımızın yendiği gibi. Türkiye’nin karamsar bir ortamda olduğunu, büyük sıkıntılar olduğunu, hayat pahalılığını, gençlerdeki umutsuzluğu biliyorum. Herkesin sıkıntısı var, derdi var. 21 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Ama artık değişimin zamanı geldi. Yeni bir ruha yeni bir anlayışa ihtiyacımız var. Bir değişime ihtiyacımız var. Çok kutuplaştık, çok savrulduk; artık kucaklaşalım, barışmanın zamanı. Yeni bir anlayışı bu ülkeye getireceğim. Tamamen 85 milyonun bir arada yaşadığı bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. İnşa etmenin yolu sizden, sizin oylarınızdan geçiyor. Altı lider bir aradayız, birlikteyiz. Hepimiz huzur istiyoruz. Bölgenin şikayetlerini de biliyorum. Çiftçi zarar eder mi? Buğday, arpa, yulaf, et, canlı hayvan dışarıdan geliyor. Sen yurt dışındaki çiftçiyi destekleyeceğine kendi üreticini desteklesen daha iyi olmaz mı? Bunların tamamı olacak. Onlar 5’li çeteler için çalıştılar, Bay Kemal vatandaşı için çalışacak. 85 milyon birlikte çalışacağız; Türkiye’nin büyümesi kalkınması için çaba harcayacağız.

BÜTÜN KÖY OKULLARINI AÇACAĞIZ

Üniversitelerimiz bilgi üretecek, öğrencilerimiz mezun olacak ve işleri hazır olacak. 100 bin öğretmen atamasını Cumhuriyet’in 100’üncü yılında yapacağız. Bütün köy okullarını açacağız. Köyde öğretmen de öğrenci de olacak. Her köyde öğretmen dışında ziraat mühendisi olacak. Bunların ücretlerini hükümet ödeyecek. Toprak analizi yapacak, hangi ürünlerin üretilmesi gerektiğini söyleyecek. Hayvancılık yapılıyorsa veteriner orada olacak, hayvanların aşılarını yapacak, yardımcı olacak. Köyün entelektüel düzeyini de yükselteceğiz. Hepsi üretecek, hepsi kazanacak.

HER EMEKLİYE KURBAN BAYRAMI’NDA 15 BİN LİRA:

2015’ten bu yana söylüyorum; ‘Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emeklilere asgari ücret kadar ikramiye verin’ diye. Sonra baktılar Bay Kemal haklı ikramiye verdiler ama düşük. Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı’nda asgari ücret kadar ikramiye vereceğiz. Önümüzde Kurban Bayramı var, her emeklinin 15 bin lira parası olduğunu göreceksiniz.

O PARALARIN HEPSİNİ TÜRKİYE’YE GETİRECEĞİM!

418 milyar dolar, devleti soydular. Güçlü olursanız bu ülkenin hakkını hukukunu savunursunuz. Güçsüzseniz, paraları kaptırmışsanız sizin bu ülkeye faydanız yoktur. ‘Beni kızdırma, senin malvarlığını araştırırım’ dedi, tek cümle kullanılmadı. 418 milyar dolarlık malı götürdüler. Sanıyorlar ki bay Kemal bu parayı bulamaz. O paraların tamamını Türkiye’ye getireceğim. O paralar 5’li çetelerin, uyuşturucu baronların paraları değil, 85 milyonun parasıdır. Çalındı ve geri getireceğim. Gencecik evlatlarımız üniversiteyi bitirmişler ve işsizler. Baba da evlat da işsiz. İmkanlar sınırlı. Bu tabloyu düzeltmemiz lazım. Evlatlarımızın iş güç sahibi olması lazım. KPSS’de yüksek puan alıyorlar, sözlüde eleniyorlar. Sözlüyü kaldıracağım, atamanız hemen yapılacak. torpili bitireceğiz, torpili. Efendim dayın varsa giriyorsun. Garibanın sahibi yok, bütün garibanların sahibi bay Kemal olacak.

SURİYELİLERİ İKİ YIL İÇİNDE GÖNDERECEĞİM

Türkiye yol geçen hanı haline geldi, sınır diye bir şey kalmadı. İpini koparan Türkiye’ye geliyor, sanki bu ülkenin sınırı yok. 3 milyon 600 bin Suriyeli kardeşimiz var. En geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi Suriye’ye uğurlayacağız. Buradaki Suriyelilerle de görüştüm. ‘Siz bu şartları sağlarsanız biz kendi memleketimize döneriz’ dediler. Türkiye yol geçen hanı olmayacak. Türkiye onurlu, güçlü bir ülkedir. Suriye ile barışacağız. Onların can ve mal güvenliklerini sağlayacağız.”