Balıkesir Gümrük Müdürlüğü açılışa gün sayıyor. Balıkesir’i Lojistik üs haline getirecek olan Çanakkale 1915 Köprüsü bağlantı yolunun da bir an önce yapılması bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, Balıkesir Organize Sanayii Bölgesi ve Balıkesir Sanayii Odası arasında imzalanan protokol ile BALOSB bünyesinde faaliyetlerine başlayan Balıkesir Gümrük Müdürlüğü, kurumsal binasında hizmet vermek için gün sayıyor. 3 yıl kadar önce Ticaret Bakanlığı ile görüşmelerin başlatılması üzerine; Ticaret Bakanlığı, Balıkesir Organize Sanayii Bölgesi ve Balıkesir Sanayii Odası arasında Balıkesir Gümrük Müdürlüğü protokolü imzalandı. Mimari ve uygulama projelerinin Ticaret Bakanlığı’nca onaylanmasının ardından 2022 yılının Şubat ayında ihaleye çıkılarak 2022 Mart ayında yaklaşık 7 bin 740 metrekarelik alanda Balıkesir Gümrük Müdürlüğü hizmet binalarının yapımına başlandı.  BALOSB bünyesinde bir yıl içerisinde yapımı tamamlanan Balıkesir Gümrük Müdürlüğü hizmet binasının Nisan ayı içerisinde açılışının yapılması planlanıyor. A Sınıf Gümrük Müdürlüğü olarak hizmete girecek olan Balıkesir Gümrük Müdürlüğü, iş insanlarının ve sanayicilerin bir gümrük müdürlüğünden bekledikleri tüm hizmetleri verebilecek kapasitede olacak. Yurtdışına ihraç edilecek ürünleri kendi üretim merkezinde yükleyen firmaların tırları aynı merkezde gümrük hizmeti alacak. Balıkesirli iş insanları, Bandırma, İstanbul, Gemlik gibi Gümrük Müdürlüklerinde aldıkları hizmeti kendi üretim merkezlerinde alarak hem zamandan hem iş gücünden kazanacaklar. Böylelikle üretim merkezinde gümrükten geçen tır bir daha açılmayarak kara yoluyla hangi ülkeye gitmek istiyorsa gidebilecek. Demiryolu da aktif olarak kullanılabilecek.

BALIKESİR’İN LOJİSTİK ÜS OLMASI İÇİN ÇANAKKALE BAĞLANTI YOLU ÖNEMLİ

Balıkesir birçok ilin kesişme noktasında olduğu için önemli bir lokasyona sahip. ÇANAKKALE 1915 Köprüsü Anadolu’nun Avrupa’ya açılan yeni kapısı. Balıkesir Gümrük Müdürlüğü’nün açılması ve Çanakkale 1915 Köprüsü’nün İstanbul – İzmir bağlantı yolunun yapılmasıyla, Balıkesir ihracatın önemli kavşak noktası haline gelecek. Balıkesir’den hareket eden tırlar 1,5 saat sonra İpsala Sınır Kapısından Yunanistan’a, 2,5 saat sonra Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Bulgaristan’a ulaşabilecek.  Balıkesir Gümrük Müdürlüğü ve Çanakkale Bağlantı yolunun yapılmasıyla çevre iller de fayda sağlayacak. Lojistiğin kara yolunu dikkate aldığımızda, Akhisar, Manisa, Kütahya ve Uşak bu güzergâhtan Avrupa’ya açılacak. Balıkesir’in lojistik üs olabilmesi için de Çanakkale 1915 Köprüsü İstanbul – İzmir bağlantı yolunun bir an önce yapılması bekleniyor.