2016 yılında FETÖ’den tutuklanarak 4 ay 9 gün hapis yatan ve yerel mahkemede suçsuz bulunarak beraat eden müteahhit Yaşar Özmen’in dosyası İstinaf Mahkemesi’nden de beraat kararının gelmesiyle kapandı. FETÖ Mağduru Özmen yaptığı yazılı açıklamada dört yıllık süreçte çok büyük maddi kayıplar yaşamasına karşın devlete kırgın olmadığını belirtti

Yerel mahkemenin verdiği beraat kararı ardından İstinaf Mahkemesi’nden de gelen beraat kararıyla sonrasında yazılı açıklama yapan İş İnsanı Yaşar Özmen, 4 yıllık süreçte çok büyük maddi kayıplar yaşamasına rağmen devlet kırgın olmadığını açıkladı.

Yaşadığı kayıplara rağmen yine bu topraklarda alın terini dökmeye devam edeceğini belirten FETÖ Mağduru Özmen “ Yıllardan beri Balıkesir’de inşaat alanında faaliyet gösteren mütevazı bir iş insanıyım. İş hayatımda alın terini ve kul hakkını önde tutmuş, yasalara ve kurallara azami saygı ve özen göstermiş sade bir vatandaşım.

İş hayatımda ve sosyal çevremde, güvenilir ve dürüst bir karaktere sahip olduğum bilinir ve bu tutumumdan dolayı gurur duyarım. Ne var ki, geçmiş yıllarda ülkemizde görülen sosyal dalgalanmalar nedeniyle, çoğu sade vatandaş gibi ben de bir arkadaşın ilgi duyduğum sohbete katıldım. Ancak onlarla düşünce uyuşmazlığım olduğunu gördüm ve 17/25 Aralık 2013 tarihinden itibaren tamamen ilgimi kestim.

Hatta bu konuda kendi istediğimle ifade vermeye gittim.

Buna rağmen, “Anılan örgüt toplantılarına katıldığım” gerekçesiyle 2016 yılının 7.ayında tutuklanarak 4 ay 9 gün tutuklu kaldım. Yerel mahkemede beraat ettim. İstinaf Mahkemesi’nde de 07.07.2020 tarihinde dava beraatımla sonuçlandı.

Tutuklandığım 2016 yılından bu yana 4 yıldan beri iş alanım olan taahhüt işlerini yürütemez duruma geldim.

Çünkü bankalar teminatlarımı ve bütün kredilerimi sonlandırdı. Bu nedenle çok zararlarım oldu. Bütün bunlara rağmen, vatan sevgim ve devletimin bekası benim için en değerli unsur olduğunun bilincindeyim. Kayıplarım nedeniyle asla devletime ve hiç kimseye küskün ya da kırgın değilim. Alın terimi yine bu kutsal topraklara dökeceğime inanıyorum. Devletime daha çok vergi vermenin hazzını yaşayacağımı umut ediyorum” dedi.