İYİ Parti İl Kongresi’nde zaferle ayrılarak il başkanlığına seçilen Hasan Fehmi Yörük, Balıkesir Adliyesi’nde mazbatasını aldı ve ilk mesajını verdi. Yeni dönemde parti yönetiminde kendi tarzlarını yansıtacaklarını belirten Yörük, “Herkesin bir stili var, Özlem Başkanım kendine göre çalışmalarını planladı ve yürüttü. Benim tarzımı da yaşadıkça göreceğiz. Vaat vererek değil uygulamalarla bunu göstermek istiyorum” dedi.

İYİ Parti’nin il kongresini kazanan Hasan Fehmi Yörük, Balıkesir Adliyesi’nde mazbatasını aldı.  İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük’ün mazbata törenine İl Başkanlığı görevini devreden Özlem Ural,  kongredeki rakibi Sezai Duman, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve partililer katılım gösterdi.  Hasan Fehmi Yörük ve ekibini kongrede gösterdikleri başarıdan dolayı kutlayan Özlem Ural,  yeni il başkanının kongrede sarf ettiği koltuk değil ayakkabı eskitmeye geliyoruz sözlerine atıfta bulunan bir konuşma yaptı. Ural, “İYİ Parti’nin Türkiye genelinde üye sayısı 617 bin 513, Balıkesir’deki üye sayısı 9 bin 281. İYİ Parti Türkiye toplam üyede, Balıkesir’deki üyede de yüzde 1,5. 5 bin 100 üye aramıza katılmış seçim yokken. Genel seçim ve yerel seçimlerde aramıza katılmak isteyen kapıları ardına kadar açacağız. Yüzde 1,5 oranından aşağıya düşürmemek hedef olmalı. Balıkesir’de 3 bin 400 sandığımız var, seçimde bu sandıklar namusumuz olacak, hem seçim hem sandık güvenliği en önemli görevimiz. Millet bizi çağırıyor, İYİ Parti Balıkesir il minibüsünü 13 bin 284 kilometre ile teslim aldık, şu anda 45 bin 388 kilometre ile teslim ediyoruz. İl minibüsü ile 32 bin kilometre ayda 1150 kilometre yol yaptık. Yeni yönetimden 2023 ve 2024 seçimlerinde bunun kat ve kat fazlasını yol kat etmelerini iyiler olarak bekliyoruz. Aynı gün Gönen, Sındırgı, Bigadiç, Bandırma, Susurluk yaklaşık 200 bin kilometre yolu da şahsi araç ile kat ettik, millet bizi çağırıyor dedik. Hiç hayır demedik. Hem ayakkabıları hem yolları eskittik” dedi.

YÖRÜK: “VAAT DEĞİL

UYGULAMA GÖSTERECEĞİM”

Kongrenin geride kaldığını ve önümüzdeki döneme odaklanılması gerektiğini belirten İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, “Netice itibariyle yeni bir döneme giriyoruz.  İl başkanımızın emeklerine, daha önce partimizde görev yapan başkan ve yöneticilerin emeklerine sağlık. Herkesin bir stili var, Özlem Başkanım kendine göre çalışmalarını planladı ve yürüttü. Benim tarzımı da yaşadıkça göreceğiz. Vaat vererek değil uygulamalarla bunu göstermek istiyorum. Emeğe geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Destek olan, destek olmayan herkese teşekkür ediyorum. Artık seçim dönemi değil geçim dönemi diyoruz. Geçim döneminde bütün ilçe başkanlarımızla ekip ruhuyla birlikte hareket etmeyi diliyorum. Kongredeki son oy kullandığı gün benim için rekabet biter, ondan sonra partimizi yüceltebilmek için ne yapabiliriz diye fikirler yarışır. Herkesten bu kapsamda destek bekliyorum” dedi.