Tarım ve Hayvancılığın başkenti Balıkesir’de ‘Tohum Eken Eller Kazansın” sloganıyla Ziraat Odası Başkanlığına aday olan Harun Gökdeniz, projeleriyle delegelerde heyecan yarattı. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nda edindiği tecrübeleri Ziraat Odası Başkanlığı’na aktarmayı planlayan Gökdeniz, 7 Şubat’taki genel kurulda üyelerden yetkiyi alması durumunda üretim aşamasına teknoloji ve bilimi aktararak üreticinin daha fazla kazanması için çalışacak.

Ziraat Odası Başkanlığı seçimi için kolları sıvayan Başkan Adayı Harun Gökdeniz, seçim çalışması sürecinde projeleriyle delegelerin gönlünü kazandı. Ziraat Odası’nın 7 Şubat’ta yapılacak seçimli genel kurulu öncesinde delegeleri ziyaret eden Harun Gökdeniz, 164 delegeye tek tek ulaşarak kendisini ve projelerini tanıttı. Kırsal mahalle temsilcileri tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan Gökdeniz, göreve gelmesi durumundan yapacağı drone teknolojisi ile zirai ilaçlama, toprak analizi yapılması, tarım danışmanlık hizmeti, oda binasının yeni yerine taşınması, sertifikalı tohum, gübre, ilaca kolay ulaşım, taş toplama araçlarının alınması gibi önemli projelerden bahsetti. Gökdeniz’in projeleri Ziraat Odası seçiminde oy kullanacak delegelerden geçer net aldı.

PROJELERİ BEĞENİ TOPLADI

Ziraat Odası üyeleriyle düzenli aralıklarla istişare toplantıları düzenleyeceğini kaydeden Başkan Adayı Harun Gökdeniz, “ 1978 Karabeyler doğumluyum. Evli ve üç çocuk babasıyım. Karabeyler Mahallesi muhtarlığı görevini yaptıktan sonra şu anda Karesi Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı görevini sürdürüyorum. Kendimde üretimin içinden gelen küçükbaş, büyükbaş ve kümes hayvancılığı üzerine çalışmalar yapan biriyim. Kendimde işin içinde olduğum için üreticilerimizin sorunlarını ve beklentilerini iyi biliyorum. Delegelerimizden yetkiyi aldıktan sonra Allah’ın izniyle Ziraat Odamızı çağın gerekleri ve imkanlarıyla üreticilerimize kolaylık sağlayacak şekilde yöneteceğiz. Ben değil biz diyeceğiz. Balıkesir tarım ve hayvancılığın başkenti bir şehir. Üretimdeki potansiyelimizi akılcı ve bilimin ışığında yapacağımız çalışmalarla daha da yukarıya taşıyabiliriz. Amacımız ekmeğimizi büyütmek. Balıkesir’i tarımda zirveye çıkarmak adına çalışacağız. Üretimden, mahalli idare yönetiminden ve Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı’nda edindiğim tecrübeleri sahaya yansıtacağız. ” dedi.