Sağlık İl Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Sağlık Bakanlığı’nın Koronavirüsü vakalarıyla ilgili en başarılı illerin başında Balıkesir’i gösterdiğini ancak sosyal medyada dolaşan vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Yavuzyılmaz, ülke genelinde vaka sayılarında düşüş olmaması durumunda yeni tedbir ve kısıtlamaların gündeme geleceğini kaydetti.

Sağlık İl Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Sağlık Bakanlığı’nın son açıkladığı yeni bilgiler ışığında Koronavirüsü salgını vakalarında mücadelede ve alınan tedbirler açısından Türkiye’nin en başarılı ili olmalarına rağmen virüsün insanlar için hala büyük bir tehdit olduğunu söyledi. Sosyal medyada Balıkesir’le ilgili yayınlanan vaka, hasta ve ölüm sayılarının hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Yavuzyılmaz, “Pozitif vakalarımız, hastanede tedavi gören hastalarımız var ama sosyal medyada yer alan hiçbir rakamsal veriler doğru değil. Vaka sayılarıyla ilgili bilgiler Sağlık Bakanlığı’nda ve gündelik paylaşılan rakamlar haricinde hiç biri doğru değil. Ancak Sağlık Bakanlığımızın yaptığı açıklamada Koronavirüsü vakalarıyla mücadelede ve virüsün yayılmasını engelleme adına alınan tedbirler açısından Balıkesir Türkiye’nin en başarılı ili olarak açıklandı. Bu başarıda Valiliğimizin aldığı tedbirlerden sağlık çalışanlarımızın özverisine ve vatandaşlarımızın tedbirli olmasına kadar birçok etkenin rolü var. Ancak virüs tehdidi hala kol geziyor. Ortada rehaveti sebep olacak bir durum yok. Rehavetin ortaya çıktığı anlarda sayılar birden yükseliyor. İnsanlar ne kadar mesafe, maske ve tedbir kurallarına uyarsa bu sinsi virüsün etkileri en aza iner” dedi.

YENİ KISITLAMA VE TEDBİRLER 
GÜNDEME GELEBİLİR
Vaka sayılarının kontrol edilebilmesi ve artışın önüne geçilmesi adına son günlerde alınan tedbir ve kısıtlamalara da değinen Sağlık İl Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, “ Yeni normalleşme sonrasında vatandaşlarımıza maske, mesafe ve tedbir hususlarına uymaları istendi. Ancak bu kurallara riayet edilmemesi sonrasında vaka sayılarındaki artış hükümeti bazı kısıtlamalar almaya sevk etti. Eğer vakalarda bir düşüş yaşanmazsa geçtiğimiz dönemlerde uygulanan kısıtlama ve yasakların hepsi yeniden gündeme gelmesi kaçınılmazdır” dedi. Virüsle ilgili herkese bulaşacağı yönündeki görüşlerin doğru olmadığını ifade eden Yavuzyılmaz, “ Bu virüs herkese bulaşacak diye bir kural yok. Gerekli tedbirler alınırsa, maske ve sosyal mesafeye dikkat edilirse virüs buluşmaz. Vatandaşlarımız işleri olmadığı zamanlarda toplu alanlarda bulunmasın” dedi.