Serkan Sarı’nın milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından mevcut yönetimin içerisinden Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanlığı görevine seçilen Erden Köybaşı, İlk özel açıklamasını SEMBOL Medya’ya yaptı. 2023 seçiminin reçetesinin hazır olduğunu, bilimsel veriler ışığında saha çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Erden, “Saha çalışmalarımız hazır. Mahalle mahalle analizlerimizi yaptık, hangi mahalleden ne kadar oy almamız gerekiyor ona kadar çalıştık. 20’ye 80 kuralı diye bir şey var. Biz bu kural içinde gücümüzü nasıl kullanacağız, nerelere ağırlık vereceğiz biliyoruz. 1950 model yöntemle seçime gitmeyeceğiz” dedi.

Milletvekili aday adaylığı için istifa eden Serkan Sarı’nın yerine CHP İl Başkanlığı görevine seçilen Erden Köybaşı, ilk açıklamasını SEMBOL Medya’ya yaptı. İl başkanlığı görevlendirilmesinden, 2023 seçimlerine kadar birçok konuda özel açıklamalarda bulunan Erden Köybaşı, yönetim kurulunun kendisini il başkanlığına seçmelerinden dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını söyledi. Köybaşı, “Böyle bir göreve gelmek onur ve gurur verici bir şey. Ben kamu ve özel sektörde üst düzey yöneticiliklerde bulundum.  Türkiye’nin en büyük elektrik dağıtım şirketi UEDAŞ’ın genel müdürlük makamında görev aldım. Ancak burası çok farklı bir yer. Ülkenin içinde bulunduğu zor durumdan kurtulması adına partiniz adına alabileceğiniz en üst düzey görevlerden biri. Bu çok sorumluluk gerektiriyor. Yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum beni böyle bir göreve layık gördükleri için”  dedi.

“SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Seçimle ilgili önem verdikleri konuların başında sandık güvenliği konusunun geldiğini ifade eden CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, “ 16 Şubat 2020 yılında göreve geldik.  Pandemi süreciyle süremiz uzadı, kongreler yapılamadı. Üçüncü yıla girmenin bize çalışmalarımıza aralıksız bir şekilde devam etme gibi avantajı oldu. Şu anda il örgütümüz Balıkesir’in 20 ilçesinde tüm sandıklarda asil sandık kurulu üyelerinin atamalarını yaptık. Kendileriyle dörder kez telefonla görüştük. Sandıklarımız boş kalmayacak şekilde atamalarımızı yaptık. Millet İttifakı olarak seçimlere gideceğiz ve ittifak ortaklarımızın da bu konuda çalışma yaptıklarını biliyoruz. Her sandıkta en az 3 ittifak üyesi olacaktır. Hiçbir vatandaş oyuyla ilgili kaygıya düşmesin. Biz bunu İstanbul’da denedik.  Balıkesir’de de İstanbul’da sandıkları nasıl sahip çıktıysak aynı sahip çıkacağız” dedi.

2023’ÜN REÇETESİ HAZIR

2023 seçimine dair uzun süredir üzerinde durdukları bir programın olduğunu kaydeden CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, “Örgütün içinde süreklilik olduğundan dolayı çalışmalarımız eskiden beri gelen şekliyle devam edecektir. Bütün ilçelerle istişare içindeyiz. Saha çalışmalarımız hazır. Mahalle mahalle analizlerimizi yaptık, hangi mahalleden ne kadar oy almamız gerekiyor ona kadar çalıştık. 20’ye 80 kuralı diye bir şey var. Biz bu kural içinde gücümüzü nasıl kullanacağız, nerelere ağırlık vereceğiz biliyoruz. 1950 model yöntemle seçime gitmeyeceğiz. Bilimsel şekilde devam edeceğiz. Bir köye girip- çıkmayı saha çalışması olarak kabul etmiyoruz. Gerçekten yurttaşlarımız çok bezgin, yorgun. EYT dediler, biri çıktı ben çözdüm dedi, günde onlarca telefon alıyorum bu iş ne oldu, ne kadar maaş alacağım diye. Daha konu meclise bile gelmedi, yasal düzenlemesi yok. Kimin neyi nasıl yapacağı belli değil. 9’unda emekli olanla, 8’nde emekli olan arasında bir gün var ve bu bir gün 17 yıla mal oluyor. Ülkemizde tek adam rejiminin getirdiği ben getirdim oldu mantığıyla hareket ediliyor. EYT konusu böyle, kamudaki personelin sözleşmeleri konusu böyle.  3600 ek gösterge böyle.  Hiç birinde yasal düzenleme yok. Hepsi bir kişinin sözüyle oluyor. Meclisten geçmedi, herkes bıkkın ve yılgın. Biz de CHP olarak iktidara geldiğimiz gibi hemen yapacaklarımızı, günlük- haftalık ve yıllık yapacaklarımızı takvim hazırladık. Bu sorunları da çözeceğimize inanıyoruz. Balıkesir örgütü olarak ta seçime hazırız” dedi.

“9 MİLLETVEKİLLİĞİNİN 9’SUNA DA TALİBİZ!”

2023 seçimi için iddialı mesajlarda veren CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, “ Biz 9 milletvekilliğinin tamamına talibiz. Bütün çalışmalarımızı tüm milletvekilliklerini kazanacakmış gibi yapacağız. Milletvekili aday listesindeki tüm arkadaşlarımızı parlamentoya taşımak için çalışacağız.  Bu ütopik gelebilir. Buradaki mesaj milletvekili listesindeki tüm adayların kazanması için aynı ciddiyetle çalışacağımızdır. Ne kadarını kazanacağınız, zaman gösterecek, konjektör gösterecek, yurttaşların teveccühü gösterecek bunu. Cumhuriyet Halk Partisi hiç bu kadar seçime hazır olmamıştı. En son Genel Başkanımız ekonomiyle ilgili açıklamalar yaptı. Dünyanın en önemli ekonomi profesörleri çözümlerle, neyi nasıl yapacaklarını anlattılar. O 7 kişinin altında 70 kişilik danışman kadrosu vardı. Bizim iktidarında ben yaptım oldu diyen tek adam zihniyeti olmayacak. Bakanların hiçbir bir şey söyleyemiyor ağzımızdan bir şey kaçar cumhurbaşkanı kızar diye. Ekonomi vizyon toplantısında genel başkanımız sadece açılış ve kapanış konuşmasını yaptı, esas konuşmanın tamamını konusunda uzman olanlar yaptı. Bu da bir mesajdı. Balıkesir’de de çalışmalarımıza kalınan yerden koşarak devam edeceğiz. Partimizdeki tüm üyelerimizi bu süreçte bize katkı sunmalarını istiyoruz. Bu iş sadece yönetim kurulunun gayretiyle değil tüm üyelerimizin ve vatandaşlarımızın gayretleriyle olacak” dedi