Memur ve emekli ücretlerine yapılan yüzde 30’luk artışa yönelik tepkiler devam ediyor. Birleşik Kamu Konfederasyonları birleşenleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yüzde 30’luk memur ve emekli ücret artışını AHP Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. Yüzde 30 oranındaki ücret artışının ülkenin gerçekleriyle bağdaşmadığını ifade eden Birleşik Kamu Konfederasyonu adına açıklama yapan Eğitim-İş Balıkesir Şube Başkanı Serap Müjdeci Gökgün, “Kamu emekçisinin alın teri hiç bu kadar hiçe sayılmamış, aklıyla hiç bu kadar alay edilmemiştir. Kamu emekçileri olarak bu hakareti kabul etmeyeceğiz” dedi.

 Birleşik Kamu Konfederasyonu birleşenleri Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla memur ve emekli maaşlarını yapılan yüzde 30’luk ücret artışını protesto etti.  Tüm Yerel-Sen, Genel Sağlık-İş, Kamu Konfederasyonu Platformu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri, Birleşik Kamu İşçileri ve Eğitim-İş, CHP, İYİ Parti basın açıklamasına destek verdi.  Birleşik Kamu Konfederasyonları birleşenleri adına açıklama yapan Eğitim-İş Balıkesir Şube Başkanı Serap Müjdeci Gökgün, “Halkı değil rantı düşünerek alınan kararlarla ülkeyi derin bir ekonomik krizin ortasına getiren AKP iktidarı, açıkladığı trajik zam oranıyla kamu emekçisini sefalete terk ettiğini resmiyete kavuşturdu. Tarafsız ve şeffaf bir devlet kurumundan çok AKP’nin rakamlarla oynama şirketi gibi çalışan TÜİK’in marketlerdeki etiketlerin her gece değiştiği ağır enflasyon ortamında son altı ayın enflasyonunu yüzde 15 olarak açıklamasıyla başlayan tiyatro, bu gerçek dışı rakam baz alınarak kamu emekçisine ve emekliye adına zam denilemeyecek bir ücret artışının reva görülmesiyle son bulmuştur. Resmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve müjde olarak duyurduğu yüzde 30’luk ücret artışı kelimenin tam anlamıyla emeğimize hakaret, gerçeklere ihanettir. Motorlu taşıtlar vergisiyle emlak vergisini yüzde 61, birçok ceza ve vergiyi belirleyen yeniden belirleme oranı yüzde 123, asgari ücret yüzde 54 artarken zaten ağır bir geçim sıkıntısı yaşayan kamu emekçisine verilen yüzde 30’luk ücret artışına müjde diyebilmek için gerçekten kopmak gerekir” dedi.

“HİÇ Mİ VİCDANINIZ SIZLAMIYOR”

İnsani ihtiyaç ve gereksinimlere yönelik zamların büyük oranlarda olmasına karşın kamu emekçilerine yapılan ücret artışının yeterli olmadığını kaydeden Gökgün, “ Ülke genelindeki kira ortalaması 6 bin 500 lira olmuştur. Ailelerin en çok tükettiği insan sağlığı için şart olan 64 ana gıda maddesi 2022 yılının aralık ayında bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 137 zamlanmıştı. 2022 yılında aylık gıda fiyatları yüzde 150 artmıştır. Özelleştirmelerle beraber her ay kontrolsüz şekilde kabaran faturalar her ay kamu emekçisinin maaşının neredeyse 3’te 1’ni eritmektedir. Soruyorum; TÜİK hangi ülkede yaşıyor. Bu enflasyon oranları hangi market fiyatlarına göre hangi faturalara bakılarak belirleniyor. TÜİK’in açıkladığı gerçek dışı enflasyon oranının yarısından bile az olan bu ücret artışıyla aklımızla alay ederken hiç mi vicdanınız sızlamıyor.  Müjde olarak ifade etseler de bu açıklanan rakamın yüzde 16’sı zam değil enflasyon farkıdır. Devlette çalışmak hiç bu kadar değersiz ve emek ziyanı haline getirilmemiştir. Kamu emekçisinin alın teri hiç bu kadar hiçe sayılmamış, aklıyla hiç bu kadar alay edilmemiştir. Kamu emekçileri olarak bu hakareti kabul etmeyeceğiz” dedi.