Dilek Yalçın’ın milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından yönetim içinde yapılan oylamayla Cumhuriyet Halk Partisi Karesi İlçe Başkanlığına seçilen Mahmut Arıcan, SEMBOL Medya’ya özel açıklamalarda bulundu. Dilek Yalçın yönetiminde 5 yıldır edindikleri birikimle genel seçime hazır bir şekilde gireceklerini ifade eden Mahmut Arıcan, “Saha çalışmalarımızı oylarımızın düşük olduğu yerlere yoğunlaştırdık. 1. Sakarya, 2. Sakarya, Maltepe, Ege mahallelerinde geldiğimiz günden bu yana çalışıyoruz. Oylarımızı yüzde 10 arttırdık” dedi.

CHP’de milletvekili aday adaylığı için istifa eden Dilek Yalçın’ın yerine mevcut yönetim içinden Karesi İlçe Başkanlığı görevine seçilen Mahmut Arıcan, çalışmalar ve 2023 seçimlerine dair önemli mesajlar verdi. 2011 yılında astsubaylık mesleğinden emekli olduktan sonra CHP’de aktif siyaset yapmaya başladığını belirten Karesi İlçe Başkanı Mahmut Arıcan, sandık görevlisi, mahalle temsilcisi ve ilçe yönetimleri gibi partinin farklı kademelerinde çalıştığını açıkladı. Dilek Yalçın’ın milletvekili aday adaylığı için istifasının ardından mevcut yönetimin desteğiyle ilçe başkanı seçildiğini kaydeden Arıcan,  “Uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetleri’nde astsubay olarak çalıştıktan sonra 2011 yılında mesleğimden emekli oldum.  Emeklilik kararımın ardından hemen gönül bağımın olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’ne resmi olarak üyelik başvurusunda bulundum. 2012 yılında sandık görevlisi olarak görev aldım. Sonraki süreçte partimin mahalle sorumluluğu ve ilçe yöneticiliği görevlerinde bulundum. İlk Onur Ayhan döneminde yedek yönetim kurulu üyesiydim. Sonrasında asil üyeliğe geçtim. Yaklaşım 5 yıldır Dilek Yalçın başkanımızla birlikte partimiz için çalıştık, birlikte yol yürüdük.  İlçe yönetimindeki görevim Karesi’deki kent merkezindeki mahallelerden sorumlu olmaktı. Mahalle temsilcilerimizle koordineli ve uyumlu çalışarak partimizin oylarını nasıl artırabiliriz diye çalıştık.  Dilek başkanımız milletvekili aday adaylığı için istifa edince yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarımızın desteğiyle bu göreve seçildim. Bu sevgi, saygı ve güvene layık olacağım” dedi.

KADIN KOLLARIMIZ 5 BİN KAPIYI ÇALDI

Genel seçim öncesinde iddialı açıklamalarda da bulunan CHP Karesi İlçe Başkanı Mahmut Arıcan, 5 yıldır sahada edindikleri tecrübe ve kazanımlarla genel seçimde başarılı olacaklarını belirtti. Türkiye’nin çok zor günlerden geçtiğini, mevcut iktidarın miladını doldurduğunu kaydeden Arıcan, CHP ve millet ittifakının Türkiye’de olduğu gibi Karesi’de de başarılı olacağını söyledi. Arıcan, “ Önümüzdeki aylarda bir seçimi gireceğiz. Türkiye cumhuriyeti tarihi açısından çok önemli seçime gireceğiz. Yönetimimiz 20 kişiyiz ve bir aile ortamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 5 yıldır birlikte çalıştık ve bu yönetimle seçimi en iyi şekilde götüreceğiz.  Saha çalışmalarımızı oylarımızın düşük olduğu yerlere yoğunlaştırdık. 1. Sakarya, 2. Sakarya, Maltepe, Ege mahallelerinde geldiğimiz günden bu yana çalışıyoruz. Sakarya mahallesinde parti bürosu açtık. Şu anda kadın kollarımız yaklaşık 5 bin kapıya birebir partimizin iktidara geldiğinde hayata geçireceği aile sigortası uygulamasını anlatıyor. Belediye meclis üyelerimiz, yönetim kurulumuzla birlikte belirli periyotlar halinde kırsal mahallelere ziyaretler gerçekleştiriyor.

OYLARIMIZI YÜZDE 10 ARTTIRDIK

Sadece seçime yönelik çalışmamız olmadı. 43’ü kırsal 27’si merkez olmak üzere 70 mahallemizde sürekli faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu süreçte iyi tepkiler aldık. Dilek başkanımızla birlikte kurduğumuz sistemimiz aynı ivmesiyle sürdürüyoruz. Yapılan son anket çalışmasında Karesi’de oylarımızı yüzde 10 arttırdığımız ortaya çıktı. Seçim zamanına kadar bunu daha da arttırmaya düşünüyoruz” dedi