İYİ Parti, genel seçim öncesinde başlattığı kongre sürecini Balıkesir’de 29 Ocak’ta Avlu’da yapacağı il kongresiyle noktalayacak. İl Başkanlığı yarışı İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Sezai Duman ve Hasan Fehmi Yörük’ün arasında geçecek. İki tarafında iddialı olduğu İYİ Parti il kongresinin iki yıl önce yapılan kongre gibi başa baş geçmesi bekleniyor.

644 DELEGE OY KULLANACAK

İYİ Parti’de Balıkesir’deki kongre takvimini 29 Ocak’ta Avlu Kongre ve Yaşam Merkezi’nde yapacağı il kongresiyle noktalayacak. Mevcut İl Başkanı Özlem Ural’ın milletvekili aday adaylığı için aday olmayacağı il kongresinde;  Ural’ın ekibinde Yerel Yönetimler ve Siyasi İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sezai Duman ile Hasan Fehmi Yörük yarışacak.  İl başkan adaylıklarını açıkladıktan sonra ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek kendilerini ve ekiplerini tanıtan başkan adayları, yarın yapılacak kongrede oy kullanma hakkı olan 644 delegeye son kez seslenip başkanlığı kazanmak için mücadele edecek.

İKİ ADAYDA İDDİALI

Her ne kadar iki isim kongrede delegelerin karşısına yeni adaylar olarak çıksa da kongre bir nevi 2020 yılının rövanşı niteliğinde gerçekleşecek.  Özlem Ural’la Altıeylül ve İl yönetiminde birlikte çalışan İl Başkan Yardımcısı Sezai Duman ve ekibi partiyi merkez sağ partisi haline getirecek anlayışla il başkanlığına talip olacak.  2020 yılındaki kongrede 7 oyla seçimi kaybeden Hakan Göre’nin il kongresine sayılı günler kala İYİ Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun’un danışmanı olarak atanması sonrasında partideki MHP tabanlı isimlerin adayı olarak çıkan Hasan Fehmi Yörük, Göre’ye destek veren ilçeler ve belediye meclis üyelerinin desteğiyle seçime girecek.  İki tarafında güçlü destekle yarışacağı kongrede yeni il başkanını 2020 yılında olduğu gibi az bir oy farkının belirlemesi bekleniyor.