Orhanlı kırsal Mahallesi Muhtarı Halis Cemal Albayrak, Öğretmen Evi’nde düzenlediği basın toplantısıyla Ziraat Odası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Üreticilerin girdi maliyetlerini düşürecek projelerini delegelere açıklayan Halis Cemal Albayrak, “Bizler mevcut ziraat odalarının görevlerini yerine getirmekten uzak ve pasif olduğunu düşündüğümüz için bu göreve talip olduk. Sizlerle birlikte genç ve dinamik bir ekiple bu süreci iyi yöneteceğiz” dedi.

Orhanlı kırsal Mahallesi muhtarlığını yürüten Halis Cemal Albayrak, Öğretmen Evi’nde düzenlediği toplantıda Ziraat Odası Başkanlığı’na adaylığını açıklayıp, delegelere projelerini anlattı. Delegelerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Albayrak’ın projeleri geçer not aldı.  Mevcut oda yönetiminin üreticilerin sorunlarına çözüm bulamadığını ifade eden Albayrak, “ Bizler Türkiye’de önemli tarımsal merkezlerden biri olan Balıkesir’de üretim faaliyetlerinde bulunan üreticileriz. Bitkisel ve hayvansal üretimimizle bölgemizde ve ülkemizde çok yönlü faydalar sağlamaktayız. Balıkesir için söylenen Türkiye’yi doyuran il sözünde önemli katkılarımızın olduğunu düşünüyoruz. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de tarımsal üretim ve üreticiler konusunda farkındalığın arttığını görüyoruz. Sürdürülebilir tarım devam ettirebilmek için bu süreci iyi yönetmemiz gerekmektedir. Bu aşamada üreticilerin dayanışması, birlikteliği iyi şekilde organize etmesi önemlidir. Bunun içinde ziraat odalarına büyük görevler düşmektedir. Bizler mevcut ziraat odalarının görevlerini yerine getirmekten uzak ve pasif olduğunu düşündüğümüz için bu göreve talip olduk. Sizlerle birlikte genç ve dinamik bir ekiple bu süreci iyi yöneteceğiz” dedi.

PROJELERİ ÜRETİCİLERE

KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Ziraat Odası Başkanı olması durumunda hayata geçireceği projeleri de aktaran Halis Cemal Albayrak, “ Öncelikle odanın mevcut yeri uygun değil ve Balıkesir’e yakışmıyor. Odamıza üyelerin daha kolay ulaşabileceği bir yere taşıyacağız, güler yüzlü ve şeffaf hizmet vereceğiz. Üyelerimizi odaya çıkarmayacak, odayı üyelerimizin ayağına göndereceğiz. Ziraat Odası bünyesinde danışmanlık hizmeti de sunacağız. Bunu ücretsiz yapacağız. Zirai ilaç, gübre, tohum girdileri için satış deposu açmayı düşünüyoruz. Bilinçli üretim için gerekli olan şeylerden biri de toprak analizi. Burada ilgili kurumlarla anlaşma yapılarak üreticilerin toprak analizini Ziraat Odası bünyesinde yapmayı planlıyoruz. Toprak analizi yaparak gereksiz gübre kullanımının önüne geçmeyi düşünüyoruz. Ortak makine kullanımına yönelik projemiz var. Altıeylül ve Karesi ilçelerindeki üreticilerimizin maliyetlerini düşürmek için tarım makinelerini kiralamaya gideceğiz. Bu amaçla iki tane tarım makineleri parkı kurularak üyelerimize sunulacaktır. Pazarcılık yapan üreticilerimiz için sadece üreticilerin yer alacağı Pazar kuracağız. Haftanın bir günü bunu hayata geçireceğiz”