Okul öncesi eğitim alan çocukların 1’nci sınıfa daha hazır başladığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Çakır, Bakanlık tarafından okul öncesi gezici öğretmen modelinin uygulamasının başlatıldığını söyledi

Sındırgı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Çakır, okul öncesi eğitim alan çocukların 1’nci sınıfa daha hazır başladığını söyledi. 
Okul öncesi gezici öğretmen modelinin uygulamaya konulduğunu belirten Çakır, “Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak, bir grup oluşturacak kadar çocuk olmadığı için sınıf açılmayan kırsal yerleşim yerlerindeki çocukların okul öncesi eğitim almalarını sağlamak amacıyla gezici öğretmen modelini uygulamaya koyduk” dedi.

GEZİCİ ÖĞRETMEN SINIFININ UYGULAMA ESASLARI

Çakır, gezici öğretmen sınıfının uygulama esaslarıyla ilgili “Gezici öğretmen sınıfı; bir grup oluşturacak kadar çocuk olmadığı için sınıf açılamayan, nüfusu az ve dağınık kırsal yerleşim yerlerindeki çocukların okul öncesi eğitim almalarını sağlamak için uygulanacak olan birinci öncelikli erişim modelidir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce, okul öncesi eğitim kurumu bulunmayan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve bir sonraki eğitim öğretim yılında ilkokula başlayacak olan çocukların tespitini yapar.
Bir yerleşim yerinde bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilkokula başlayacak en az 2 çocuk olması koşuluyla, okul öncesi eğitim çağındaki, çocuk sayısı 3 ve 3’ten çok olan her yerleşim yeri bir eğitim merkezidir. Gezici öğretmenlerin eğitim vereceği yerleşim yerindeki okul, kamu binaları, muhtarlık binası, cami, köy konağı ve uygun görülen benzeri mekânlar ilçe milli eğitim müdürlüğünce eğitim ortamı olarak düzenlenir. Eğitim ortamının donatım, eğitim materyali ve kırtasiye malzemeleri temin edilir. Gezici öğretmen sınıfı, il/ilçe milli eğitim müdürlüğünce belirlenen bir anaokulu, anaokulu yok ise bünyesinde ana sınıfı olan bir eğitim kurumunun şubesi olarak tanımlanır”
dedi.

“BİR ARAÇ, UYGULAMA İÇİN TAHSİS EDİLDİ”

Hizmet alma yoluyla sağlanan aracın uygulama için tahsis edildiğini belirten Çakır, “Hizmet alma yoluyla sağlanan araç vasıtasıyla gönderilen öğretmenimiz, üç kırsal mahallemizi sistematik şekilde ziyaret ederek okul öncesi öğrencilerimizle eğitim öğretim faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. Amacımız 1. Sınıfa başlayan her çocuğumuzun en az bir yıl okul öncesi eğitimi almalarını sağlamaktır. Yeni başlayan bu uygulamamızda çocuklarımızdaki heyecan görülmeye değer. Velilerimizin özellikle annelerin heyecanı ise bizi daha da heyecanlandırmaktadır. Bu eğitimden 12 öğrencimiz faydalanmaktadır” diye konuştu.