Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kurucu Başkanı Merhum Ahmet Edip Uğur’un ismi kendi dönemiyle özdeşleşen vizyon projeler arasında yer alan Çamlık Rekreasyon projesine verildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla birlikte Çamlık Rekreasyon projesinin yeni ismi “Ahmet Edip Uğur Gençlik, Kültür ve Aktivite Merkezi” oldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden merhum Başkan Ahmet Edip Uğur’a ahde vefa.  Balıkesir Büyükşehir Belediye Kurucu Başkanı Merhum Ahmet Edip Uğur’un vizyon projeleri arasında yer alan Çamlık Rekreasyon Projesine efsane başkanın ismi verildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı toplantısında Ahmet Edip Uğur’un isminin bulvar, cadde, meydan ya da parka verilmesi görüşüldü. Mecliste yapılan görüşmeler sonuncunda efsane Başkan Ahmet Edip Uğur’un ismi kendi dönemiyle özdeşleşen önemli projeler arasında yer alan Çamlık Rekreasyon projesine verilmesi kararlaştırıldı. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte Çamlık Rekreasyon projesinin yeni ismi “Ahmet Edip Uğur Gençlik, Kültür ve Aktivite Merkezi” haline geldi.

TARİHİ KONUŞMASI YENİDEN AKILLARA GELDİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kısa sürede kurumsal kimlik kazandıran, ulaşımdan, altyapıya, sosyal projelerden istihdama sağlayan dev projelere kadar birçok eserin altında imzası bulunan Ahmet Edip Uğur’un isminin Çamlık Rekreasyon projesine verilmesi sonrasında yıllar önce yaptığı bu tarihi konuşma yeniden gündeme geldi:  “Eşyanın ömrü var, makamın ömrü var, dünya fani, bu dünya imtihan yeri. Bizler imtihandayız, her işte hayır vardır diyoruz. Ne için yaşıyoruz? Ne için çabalıyoruz? Şu fani dünyada imtihanı kazanmak, bu kubbede bir hoş sada bırakmak. Ne mutlu bu kubbede hoş sada bırakanlara. Ömrümüzün ne kadar olduğunu Cenab-ı Allah bilir. Ama bize ilahi tavsiye diyor ki; kıyamet koparken elinde fidan varsa onu dik”