Başarıları ile takdir toplamış girişimciler, başarı hikâyelerini ve girişimcilik serüvenlerini Balıkesir Üniversitesi gençleriyle paylaştı.

Spor girişimciliğini teşvik etmek amacıyla GÖK (Gelecekten Öğrenme Kuramı) Çalıştayı ve Genç Girişimci Buluşmaları Vizyon Konuşmaları programı Balıkesir Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla 13-14 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ile Gelecek Araştırmaları Enstitüsü tarafından yürütülen “Genç Girişimci Buluşmaları Programları” kapsamında, spor girişimciliğini teşvik etmek üzere bir gelecek senaryoları çalışması ve girişimcilik eğitimlerinin gerçekleştirildiği Balıkesir Tasarlama Atölyesi Çalıştayı Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi ve Balıkesir Üniversitesi’nde tamamlandı.

Gençler girişimcilik fikirlerini sunmak için hazırlar

Programın ilk gününde Balıkesir BM 75. Yıl Gençlik Merkezinde gençler, 2030 yılına ilişkin gelecek senaryolarından hareketle katılımcıların girişimlerini tasarladıkları tam günlük atölye çalışmalarına katıldılar. Balıkesir Tasarlama Atölyesi Çalıştayı ile gençler girişimcilik fikirlerini sunmak için hazırlandı. Programın ikinci gününde ise Genç Girişimci Buluşmaları Vizyon Konuşmaları kapsamında gençler Balıkesir Üniversitesinde bir araya geldi. Geleceğe yön veren girişimler ve girişimcilerin sunumlarının ardından aday girişimciler sunumlarını gerçekleştirdi. Jüri tarafından değerlendirilen sunumlar sonunda dereceye giren gençlere ödülleri verildi.  Program kapsamında üniversite öğrencilerinin girişimcilik ve sporu ilgilendiren farklı alanlarda bir arada çalışarak yenilikçi bakış açısının geliştirilmesi hedeflendi. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Genç Girişimciler Buluşması’nın gerçekleştirildiği 12 şehirden biri olmaktan gençlerle bu platformda bir arada bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Balıkesir’in sahip olduğu güçlü fiziki altyapısıyla sporun, sporcunun ve gençlerimizin her zaman yanında olduklarını ifade eden İl Müdürü Arıcıoğlu, “Fiziken ve ruhen sağlıklı gençlerimizle geleceğimizi tasarlıyoruz. Bu programda temel amacımız; toplumun fizikî ve mental sağlıklarını güçlendirmek, spor sektörünün geleceğine yön veren ana trendlerin ışığında gereken yol haritası ve ihtiyaçları alternatif yaklaşımlarla ortaya çıkarmaktır. Herkes için daha iyi bir gelecek tasarımını, gerekli olan yetkinlikleri ve girişim fikirlerini öğrencilerin katılımı ile belirliyoruz. Bu vesileyle katılım sağlayan gençlerimizi tebrik ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.