Balıkesir Esnaf ve Sanatkârları Odalar Birliği(BESOB) Başkanı Fehmi Erdem, Halk Bankası ve Esnaf Kredi Kooperatifleri aracılığıyla esnaf ve sanatkarlara sağlanacak kredi desteğinin detaylarla ilgili bilgi verdi. Erdem, esnafa rahat nefes aldıracak kredilere Balıkesir’den yoğun bir başvurunun olduğunu kaydetti.

BESOB Başkanı Fehmi Erdem, esnaf kredi ve destek paketinin detaylarıyla ilgili bilgi verdi. Halk Bank ve Esnaf Kredi Kooperatifleri aracılığıyla verilecek esnaf destek paketlerinin esnafa rahat bir nefes aldıracağını belirten BESOB Başkanı Fehmi Erdem,  kredi ve desteklere Balıkesir’den yoğun bir başvurunun olduğunu ifade etti.  Erdem, “Esnafımızın işlerini rayına oturtması için verilecek kredi ve desteklere esnaflarımızdan yoğun bir ilgi var. 500 bin lira limitli Esnaf Kredi Kooperatifleri aracılığıyla verilecek krediler 3-6 ay ödeme imkanıyla esnafımızın en çok başvurduğu kredi oldu. Yıllık faizi 7.5. Bu krediye esnafımızın yoğun şekilde başvurmasında faiz oranının uygun olmasının yanı sıra vadesinin de 5 yıl olmasının da büyük etkisi var. Bankalarda faiz oranları daha yüksek olmasının yanı sıra ihtiyaç kredisinin limiti 200 bin lirayı geçmiyor ve vadesi de 12-24 ay arasında. Bu şartlarda verilen kredi esnafımız için büyük avantaj ortaya koyuyor.

GENÇ GİRİŞİMCİ KREDİSİNDE

LİMİTLER YÜKSELTİLDİ

Halk Bank ve KOSGEB aracılığıyla verilen sıfır faizli kredi hakkında da bilgi veren BESOB Başkanı Fehmi Erdem, “ Halk Bank ve KOSGEB aracılığıyla verilen bu kredinin limiti de 300 bin lira. Genç girişimcilere verilecek bu kredi imkanı sıfır faizsiz olacak. Faizini KOSGEB’in ödeyeceği bu krediden 35 yaşını aşamamış, KOSGEB Girişimcilik Belgesi olan ve iş kolu faizsiz kredi veri tabanında olan esnaflarımız yararlanacak. Bu kredinin önceden limiti 100 bin ve başvuru yaş sınırı 30’du. Şimdi limiti 300 bin lira, başvuru yaş sınırı da 35’e yükseltildi. Bu krediye de yoğun ilgi var. Krediler esnafımıza rahat bir nefes aldıracaktır” dedi. Erdem ayrıca piyasalarda sıcak para sıkıntısı yaşandığına da dikkat çekti.