Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, il hayvancılığını geliştirmek adına üreticiye destek vermeye devam ediyor. Marka tescili bulunan “Balıkesir Kuzusu’nun adetini ve kalitesini arttırmak Damızlık Koyun Yetiştirme Merkezleri kuran Büyükşehir Belediyesi, bu tesiste yetiştirilen ilk koçları Kepsut’ta üreticiye ücretsiz dağıttı. İlk etapta 25 koç üreticiye teslim edilirken Büyükşehir Belediyesi’nin koç dağıtımını farklı ilçelerde de yapacağı öğrenildi.

25 ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvancılıkta üreticileri destekleme devam ediyor. Geçtiğimiz yıl koyun üretim merkezlerinde yetiştirilen hayvanları 10 koyun 1 koç şeklinde yüzde 75 hibeyle üreticiye veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Kepsut’ta Damızlık Koç Yetiştirme Merkezi’nde yetiştirilen koçları yüzde 100 hibeli bir şekilde üreticiye dağıttı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ve üreticilerin yer aldığı dağıtım töreninde 25 koç dağıtımı yapıldı.

YÜZDE 100 HİBELİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin beş ilçede kurduğu damızlık koyun tesislerinin meyvelerini vermeye başladığını kaydeden Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça, “ Balıkesir Kuzusu Damızlık Koyun Çiftliğimizde yetiştirdiğimiz Damızlık Koçlarımızın dağıtımını Kepsut ilçemizde gerçekleştirdik. Kura ile dağıtımını gerçekleştirdiğimiz %100 hibeli 25 adet damızlık koçlarımızın üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Dağıtımlarımız önümüzdeki aylarda sayıları artarak devam edecek. ilimizde Bitkisel ve Hayvansal üretimi birçok proje ile desteklemeye devam edeceğiz” dedi.