İYİ Parti Altıeylül İlçe Başkanlığı görevine aday olan Mehmet Acar, adaylık sürecinden, seçilmesi durumunda yapacağı çalışmalara kadar SEMBOL Medya’ya konuştu. Altıeylül ilçe yönetimiyle üyeler arasındaki iletişim zayıf olmasından dolayı ekibiyle birlikte İlçe yönetimine talip olduklarını belirten Acar, “5 bin tane üyeniz olsa sahaya çıktığınızda arkanızda bir ordu yoksa potansiyelinizi ortaya koyamazsınız. Eski yönetimlerde aktif insanlar kapı kapı dolaşarak size oy toplar, partiye katkı sağlar. Bu insanların sizin yanınızda olması lazım. 5-10 kişiyle seçim startı verilmez. Hiçbir aktif olan arkadaşımız yok. Küskünler ve gönülleri alınmıyor. Bizim amacımız küskün arkadaşlarımızı toparlayıp hep birlikte çalışmaktır

İYİ Parti’nin kurulduğu günden bu yana üç dönem Altıeylül İlçe Yönetimi ve bir dönem de il yönetiminde görev yapan Mehmet Acar, geçtiğimiz günlerde ekibiyle birlikte Altıeylül İlçe Başkanlığına aday olduğunu deklare etmişti. Altıeylül İlçe Kongresi sürecinden, adaylığına ve seçilmesi durumunda yapacağı çalışmalara kadar SEMBOL Medya’ya konuşan Mehmet Acar, “Parti ile üyeler arasında bağlar çok zayıf.  Üyelerimizi partiyle bağlarını güçlendirmek ve seçimde partimizi zafere ulaştırmak adına çalışacağız. Ben değil biz olmak için göreve talibiz” dedi. İYİ Parti’nin kurulduğu dönemden bu yana parti yönetim kademelerinde görev yaptığını ifade eden Altıeylül İlçe Başkan Adayı Mehmet Acar, son dönemlerde parti ile üyeler arasında bağın zayıflamasından dolayı adaylık kararı aldığını vurguladı.

“PARTİ İLE ÜYELER ARASINDAKİ

İRTİBAT KESİLDİĞİ İÇİN ADAYIM”

Altıeylül İlçe Başkanlığı görevine talip olma nedenlerini sıralayan Mehmet Acar, “ Ben Altıeylül kurucu ilçe yönetiminde görev aldım. Bir dönem sonra Samet Koç yönetiminde de görev yaptım. Bir sonraki Özlem Ural’ın yönetim kurulunda çalıştım.  Bu dönemde il yönetimde görev yapıyorum. Bu süreçte partimizde ilçe, il yönetiminde görev yapan ve çalışan kişilerin hepsini tanıyorum. Bu yönetimlerde kimse maaşlı çalışmıyor, herkes zamanından parasından ailesinden fedakarlık ederek parti başarılı olsun diye gönülden çalışıyor. Altıeylül İlçe Başkanlığı yönetimlerinde üç dönem çalıştığım için buradaki arkadaşlarla irtibatım vardı. Fakat il yönetiminde yer alınca Altıeylül İlçe Başkanlığı’ndan biraz uzak kaldım. Bu dönem de gördüm ki; parti yönetimiyle-üyeler arasındaki irtibat iyice kesilmiş. Altıeylül İlçe Yönetimi bir etkinlik yaptığında üyelere haber vermiyor. Neden diye sorduğumuzda iletişim yok, davet edilmedik diye cevaplar aldık. Bunları mevcut ilçe başkanına aktardığımızda ulaşıyoruz diye karşılık verdi ama biz görüne bakıyoruz. Görünürde bizim bu arkadaşların hiç biri aktif değil. Bu arkadaşları toparlama adına, genel seçimde sahalara güçlü bir şekilde çıkma adına ben Altıeylül İlçe Başkanlığı’na çevremdeki arkadaşlarımla birlikte karar verdik” dedi.

İL YÖNETİMİNE SİTEM

Altıeylül İlçe Başkanlığı görevine aday olduğunu açıkladığı basın toplantısında parti içi konularda yaptığı sitemlerle ilgili konuşan Mehmet Acar, “Adaylığımı açıkladığım toplantıda yaptığım sitem Altıeylül İlçe Başkanlığı’na değil il yönetimimizeydi. Altıeylül İlçe Başkanı İsmail Özay çalıştı, gezdi bir sıkıntı yok fakat 5 bin tane üyenizde olsa sahaya çıktığınızda arkanızda bir ordu yoksa potansiyelinizi ortaya koyamazsınız. Eski yönetimlerde aktif insanlar kapı kapı dolaşarak size oy toplar, partiye katkı sağlar. Bu insanların sizin yanınızda olması lazım. 5-10 kişiyle seçim startı verilmez. Hiçbir aktif olan arkadaşımız yok. Küskünler ve gönülleri alınmıyor. Bizim amacımız küskün arkadaşlarımızı toparlayıp hep birlikte çalışmaktır. İl yönetiminde teşkilat başkanı olarak karşılaştığım konularda sitemimi bildirdim.  Bizlerin yetiştirilme tarzı olarak teşkilatçı insanlarız. Yanlış gördüğümüz şeyleri de ifade ederiz. İl yönetiminde konuşulurken insanları duygularına göre yargılıyor. Bir eleştiri getirildiğinde olaya duygusal yaklaşılıyor, en basit şekliyle bizi destekleyen ilçeler bizi desteklemeyen ilçeler diye ayrıştırılıyor. En çok kızdığım konu; bizi destekleyen ilçelere çok iyiyiz, bizi desteklemeyen ilçelere bazı yönetici arkadaşlarımız tamamen tavır. Nedeni de bizi desteklemedikleri için. Ben buna her zaman karşı çıktım. Bütün ilçelere aynı mesafede olmamız lazım, bizi desteklemese bile bu insanları kazanmamız gerekir. Ben teşkilat başkanıyım ancak bazı ilçelerde benim haberim olmadan olaylar yaşandı. Bizi desteklemeyen ilçe başkanlığı bazı yöneticilerle liste yapmaları yönünde görüşüldü. Bir sene önce ortada kongre yokken böyle bir durumun olması şık almazdı. Yapan da il yönetici olunca bu hamle bütün il yönetimini kapsıyor. Kongre sürecinde kiminle görüşeceksen görüş ama ortada seçim yokken mevcut ilçe başkanına rağmen bunu yapmak doğru değil. İlçe başkanını yanlış varsa oturulur konuşulur, yapamıyorsa yapamıyorsun denilir ancak arkasından iş yapılmaz. Benim il yönetimime sitemim bu yöndeydi. Altıeylül’deki tavrım ise eksiklikti.

“MERAL AKŞENER’İ BAŞBAKAN

YAPASIYA KADAR DURMAYACAĞIZ”

Siyasette edindiği tecrübeleri ekibiyle İYİ Parti’nin Altıeylül ve Balıkesir’de başarı elde etmesi adına aktaracağını vurgulayan Mehmet Acar, “ Adaylık açıklamam sonrasında partililerimizin teveccühü arttı. Birbirine küs olanlar bile benim ve ekibimin adaylığı sonrasında bir araya geldi. İlçe başkanlığını alırsak ta tüm arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız. 2017 yılında partimiz kurulduğunda 2019 yılına kadar hep seçimlerle geçti zamanımız. Bu dönemde fazla üye yapamamıştık. Eğer seçilirsek yine hemen seçim sathı mahallini gireceğiz.  İki aya sonra seçim için koşturmaya başlayacağız. Belki yine üye yapamayacağız ama biz Balıkesir’i alacağız, Türkiye’yi alacağız. Siyasete Ülkü Ocakları’nda başladım. MHP yönetimlerinde yer aldım. İYİ Parti kurulduğu günden bu yana da partimiz için çalışıyorum.  Edindiğim tecrübelerle ve ekibimizin enerjisiyle başarılı olacağımıza inanıyorum. Biz görev adamıyız, bu zamana kadar hiçbir göreve talip olmadım.  Partimizin bu dağınıklığını birleştirmeyi görev bildiğim için aday oldum. Ancak yarın seçimde seçilmezsem bile herkes çok sahada koştururum. Bizim bu içimizden geliyor, sevdamız bu.  Genel Başkanımız Meral Akşener’i başbakan yapasıya kadar koşturacağız. İktidar olduktan sonra da durmayacağız, asıl iş ondan sonra başlıyor.

“TÜM DELEGELER BİZİM DELEGEMİZ”

Altıeylül İlçe Başkanlığı kongresinde tüm delegelerin desteğine talip olduklarını ifade eden Mehmet Acar, “ Biz delege seçim sürecinde de sıkıntılar yaşadık. Hiç müdahale etmedik. Oncu buncu diye partide ayrıştırma oluyor. Delege seçimlerinde bize verilen delege seçimiyle askı listesi farklıydı. İtiraz etseydik seçim iptal edilirdi. Oraya birçok insan geldi oylarını kullandı. Biz bu üyeleri bir daha yormamak adına itiraz etmedik. İsmail Özay’ın listesinden de çıksa onlar bizim delegemiz benim listemde de çıksa bizim delegemiz. Mehmet Acar’ın hiç delegesi yok, kendi mahallesinden bile delege çıkamadı, nasıl aday oluyor diye sözler kulağımıza geliyor. Biz bunlara üzülüyoruz ama cevapta vermiyoruz. Kol kırılır içinde kalır. Biz bütün delegelerden desteklerini bekliyoruz. Delege o mahalledeki üyelerin teveccühüyle seçiliyor. Onları kimse delege yapmadı. O yüzden kimsenin delegesiz değil. O insanları üyeler seçti. Bizim göreve talip olma amacımız da ben değil biz olmak. Bu yola birilerine yakın olmak için çıkmadık, birlikte başarmak için çıktık” dedi.