AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, muhalefetin soru önergeleri hakkında açımlamada bulundu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ABD’deki Habitat Günü basın toplantısına kendi imkanlarıyla gittiğini dile getiren Mehmet Birol Şahin, Yaylada AVM’nin devri konusunda da arsa takası iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Şahin ayrıca muhalefetin su tarifelerindeki indirim önergesinin Ankara’daki girişimin intikamı için yaptığını belirtti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, muhalefet partilerinin Habitat Günü toplantısı için ABD’ye giden kafile, Yaylada AVM’nin devri ve araç kiralama konusunda verdiği soru önergelerini cevapladı. ABD’de gerçekleştirilen Habitat Günü etkinliğine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın kendi imkanlarıyla gittiğini belirten Şahin, “ Dünya Habitat Günü 2022 yılı etkinliği Balıkesir’de yapıldı. Maalesef muhalefet partileri bu etkinliği hayali isimlerle Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve yönetimimize haksız eleştiriler getirdi. Dünya Habitat Günü kapsamında ABD’de düzenlenen basın toplantısına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz katıldı ve Habitat Günü programı kapsamındaki bütün masrafların tamamını kendisi tarafında karşıladı. Zaten bu konuda iki ay sonra denetim komisyonu üyeleri seçeceğiz. CHP’li, İYİ Partili arkadaşlarımız da olacak. Bir harcamanın ne kadar olduğunu görme imkânı olacak.

ARSA TAKASI İDDİASI YALAN

Muhalefetin ısrarla üzerinde durduğu konulardan biri olan Yaylada AVM’nin devri konusunda da açıklamada bulunan Mehmet Birol Şahin, devir işlemlerinin söz konusu firmayla Büyükşehir arasında arsa takası yapıldığı şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Yaylada AVM’nin devri. Park Turizmi İşletme A.Ş, 10.06.2022 tarihli talebi ile buradan erken çıkmak istediğini belirtmişti. Belediye Meclisimiz 28.06.2022  tarihinde 689 Sayılı kararı ile sözleşme fesih ve arabulucuk görüşmeleri başlasın diye yetki vermişti. Bu kararı hep birlikte verdik. Balıkesir 1. Sulh Mahkemesi 2022/223 esas sayılı dosyasıyla dava açılmış oldu. Zamanında Yaylada AVM,  Avlu AVM’yi yapıp müşterilerinin azaldığı için dava açmıştı. Biz arabuluculukta anlaşabilmek için sulh ettik. Tüm bu işlemler yapılırken kamu yararı göz önünde bulundurularak bahse konu taşınmazla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Burasının ne olacağıyla ilgili verilmiş herhangi bir karar yok. Bazı seçenekler var ortada önümüzdeki günlerde şehrimize güzel bir kullanım durumu oluşacaktır. Taşınmazın sözleşmesinin feshi sonrasında idaremize ait herhangi bir arsanın devri söz konusu değildir. Bir belediyenin takas ya da satış yapabilmek için belediye meclisinden yetki almanız gerekiyor. Böyle bir yetki aldık mı? Almadık. Bu kadar cahilce bir iddia söz konusu değil. Başka inşaat işleri yapmak için BALTOK’tan bir arsa satın aldığı doğrudur. Devir ya da takas söz konusu değil. Bu sözleşme dışında müstakil bir işlem. İdarenin menfaati esas alınarak kamuoyundaki tüm iddialar yalan” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLARI

BİRAZ DERSLERİNE ÇALIŞSIN”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ’nin araç kiralama ihaleleri konusunda verilen soru önergesinin siyasi amaçla gerçekleştiğini belirten AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, “ Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ’nin araç kiralama konusunda soru sorulmuş. Bu soruyu kimler sormuş? Mesut Ergin,  Mehmet İrem Himam, İbrahim Palaz, Burhan Karışık, Ali Kemal Deveciler ve bazı meclis üyeleri. Soru önergesini verenlerin büyük bölümü belediye başkanları. EKAP diye bir şey var. Vatandaş olarak bile girseler EKAP ihale sistemine girseler tüm belgeleri görebilirler. Dördüncü yıla giriyoruz belediye başkanları biraz dersine çalışsınlar” dedi.

“İNTİKAM ÖNERGESİ”

Su tarifelerindeki indirim konusunda muhalefetin tutumunun Ankara’daki tutumun intikamı şeklinde yorumlayan Şahin, “ BASKİ’nin su indirimiyle ilgili verilen önerge Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde verilen bir kararla ilgili, oradaki olayın siyasi yansıması. AK Partili ve MHP’li belediyelerden intikam önergesi bunlar.  Bizim su tarifelerinde üç-dört kalemde yaptığımız indirim çalışmaları var. Muhalefet partileri de bunu biliyor” dedi.