İYİ Parti Altıeylül İlçe Kongresi’nde mevcut Başkan İsmail Özay güven tazeleyerek ikinci dönemine girdi. İki adayın yarıştığı kongrede İsmail Özay 231 oy alarak zafere ulaşırken rakibi Mehmet Acar ise 159 oyda kaldı.

İYİ Parti Altıeylül İlçe Kongresi’nde mevcut Başkan İsmail Özay’ın zaferiyle sonuçlandı.  2023 yılında yapılacak genel seçimler öncesinde teşkilat içindeki seçimleri tamamlamak için kongre sürecini başlatan İYİ Parti’de ilçe kongreleri tüm hızıyla devam ediyor. Balıkesir’de en fazla üyeye sahip ilçelerin başında gelen Altıeylül İlçe Başkanlığı kongresi Hasan Can Kültür Merkezi’nde yapıldı. Mevcut İlçe Başkanı İsmail Özay ile İl Yöneticisi Mehmet Acar’ın yarıştığı kongrenin kazananı Özay oldu.  Delege seçiminde de anahtar listesi önde çıkan Altıeylül İlçe Başkanı İsmail Özay kongrede 231 oyla seçimi kazanırken rakibi Mehmet Acar 159 oyda kaldı. İYİ Parti Altıeylül İlçe Başkanı İsmail Özay,  2023 genel seçiminde İYİ Parti’yi birinci parti yapmak için kapı kapı dolaşacaklarının sözünü verdi.

BALIKESİR’DE HEDEF DÖRT VEKİL

Son dönemlerde İYİ Parti’nin gücüne güç kattığını belirten İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural ise yaptığı konuşmasında; “ “ Kongremizin iki adayı var, hangi başkan adayımız kazanırsa kazansın, önümüzde zorlu bir süreç var. Bu salondan asla kimse küskün çıkmayacak, bu salondan çıkan herkesin tek bir hedefi olacak Genel Başkanımızı cumhurbaşkanı yapmak için İYİ Parti’yi birinci parti yapmak. Çok çalışacağız. Balıkesir’deki tüm kapıları çalacağız. Sloganımız; kapı çal gönül al.  Düğünlerine katılacağız, cenazelerine katılacağız, açılışlarına katılacağız, sağa dönecekler İYİ Partililer sola dönecekler İYİ Partililer olacak. Bu adamlar çalışıyorlar diyecekler. Demokrasinin umuduyuz. Halktan kopmuş saraya gömülmüş iktidarın karşısındaki gücüz, umuduz. Biz bunu başaracağız. Sarayda yaşanarak bunun yapılmayacağını Genel Başkanımız bunu gösterdi. Teşkilatlarımız bilmeli ki; birinci parti çıkmalıyız. Genel Başkanımızın güçlendirilmiş parlamenter sistemde başbakanlık sözü yerine  getirmek için önemlidir. Genel Başkanımızdan mesaj veriyorum; en az dört vekil talebimiz ama beşi başaracaksınız.  Büyüyoruz, çok önemli isimler partimize katılıyor. Bunların içerisinde Fakıbaba, Turhan Çömez, Kürşat Torlu var”