İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz nisan ayında MLKP terör örgütünün Bursa’da cezaevi aracına yaptığı ve bir infaz koruma memurunun şehit olduğu bombalı saldırının faillere yardım ve yataklık yapan iki kişinin Ayvalık Belediyesi’ne bağlı şirketlerde çalıştığı ve CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı üyesi olduğunu açıkladı.

MLKP terör örgütü tarafından geçtiğimiz nisan ayında Bursa’da cezaevi aracına yapılan ve bir infaz koruma memurunun şehit olduğu terör saldırısının detayları belli oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, menfur terör saldırısının faillerine lojistik ve barınma desteği sağlayan iki kişinin Ayvalık Belediyesi’ne bağlı şirketlerde çalıştığını ve CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı üyesi olduğunu açıkladı. Terör saldırısını gerçekleştiren faillerin başarılı operasyonlarla yakalandığını ve sonrasında yapılan soruşturmada bu kişilere yardım ve yataklık yapanların CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı üyesi olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Soylu, “Cebrail Gündoğdu adlı saldırının failine Ayvalık ilçesinde yardım ve yataklık edip ikametlerini barındırdıkları tespit edilen gözaltına alınan 8 şüpheli şahıstan Tuğba Erol ve Rana İzdeş’in Ayvalık Belediyesi’nde ait olan Güzel Ayvalık Gıda, Sanayi ve Turizm LTD şirketinde çalıştıkları Umur Özgültekin isimli kişinin 2011-2019 yılları arasında Ayvalık Belediyesi’ne ait şirketlerde SSK kayıtları olduğu, bu tespitin ardından Ayvalık Belediyesi ve belediye şirketi yöneticileri hakkında soruşturma açıldı. Soruşturma halen devam ediyor. Gözaltına alınan şahıslardan Rana İzdeş’in barınma lojistik destek sağladığı evinde yapılan aramalarda MLK-P terör örgütü Eşbaşkanı Başak Şahin Duman ve Bursa’da eylem yapan örgüt mensubu Dilek Arsun’un parmak izleri bulundu. Rana İzdeş’in 2012 CHP Ayvalık İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyesi olduğu belirlendi. Balıkesir Ayvalık Belediyesi’ne bağlı Park Kafe isimli sosyal tesiste sorumlu olarak çalıştığı SSK kaydının ise adı geçen belediye şirketinden olduğu anlaşılmıştır.

YARDIM KAMERALARA YANSIMIŞ

Ayvalık Belediyesi personeli bir başka şahsın evinde yapılan aramada da saldırı failinin parmak izine rastlandığını açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Tuğba Erol adlı şahsın Cebrail Gündoğdu isimli MLK-P mobil hücresinin yöneticisine yer temin ettiği ikametinde yapılan aramalarda Cebrail Gündoğdu’nun parmak izlerinin tespit edildiği, şahsın Ayvalık Belediyesi ait aynı şirkette çalıştığı ve CHP Kadın Kolları Üyesi olduğu anlaşılmıştır. Onur Özgültekin isimli şahsın MLK-P terör örgütünün silahlı hücresinin üyesi ve Bursa saldırısını gerçekleştiren Cebrail Gündoğdu isimli örgüt mensubunun barınma ve lojistik ihtiyacını karşıladığı kamera görüntüleriyle tespit edilmiştir. Bu kişinin de CHP Ayvalık İlçe Teşkilatı üyesi olduğu anlaşılmıştır” dedi.