2023 genel seçiminin ayak sesleri duyulmaya başladıkça siyasi kulislerde de hareketlilik hız kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel seçimde aday olacak parti yöneticilerine yönelik istifa sürecini açıklaması ve İYİ Parti’nin de ‘Aday olacaklar kongrelere çıkmasın” tavsiye kararı sonrasında Balıkesir’de iki il başkanının görevleri bırakacağı konuşuldu. İki isminde gözü kulağı genel merkezlerden gelecek adaylıkla ilgili mesajda.

Anadolu Ajansı’nın verdiği haberde İYİ Parti’de milletvekilliği için istifa edeceği belirtilen 16 il başkanı arasında adı geçen Özlem Ural, bir yandan ilçe kongrelerini tamamlamaya çalışırken bir yandan da adaylık için Genel Merkez’den haber bekliyor.  Genel Merkezden milletvekilliği adaylığıyla ilgili olumlu geriş dönüş alması durumunda Ural’ın il başkanlığı görevini devredecek.  Özlem Ural’ın milletvekilliği adaylığı için görevi bırakması durumunda mevcut Kadın Kolları Başkanı Fisün Ayman’ı aday çıkarıp, destek vereceği belirtiliyor.

SARI DA BEKLEMEDE

CHP Genel Merkezi milletvekili adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları için açıkladığı takvim sonrasında gözler milletvekilliğini istediği parti içinde de bilinen İl Başkanı Serkan Sarı’ya çevrildi. CHP İl Başkanı Sarı’nın, Genel Merkezin milletvekili olmak isteyen parti yöneticileri için belirlediği 5-26 Aralık tarihleri arasını kapsayacak istifa sürecini son güne kadar değerlendireceği öğrenildi. Bir aylık süreçte Genel Merkezden adaylık vizesi almak için girişimde bulunacak Sarı’nın adaylığının onaylanması durumunda görevini Başkanvekili Erden Köybaşı’na bırakmayı planladığı konuşuluyor. Öte yandan Serkan Sarı’nın il başkanlığından istifa etmesi durumundan yeni il başkanını genel merkezin belirleyecek olması parti içi muhalefeti de harekete geçirdi.