Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahir Bakan, bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek için geldiği Balıkesir’de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. TBMM’de kabul edilen Dezenformasyon yasasını eleştiren Bakan, “Bana göre; sansür yasası değil Sedat Peker yasası olarak tarihe geçecektir. Bu yasa hepimizi ilgilendiriyor. Eğer bu yasa bugün yürürlüğe girseydi ben hapse girer, siz de bu konuşmaları haberleştirdiğiniz için ceza alırdınız”

Memleket Partisi İl Başkanı Sinan Diker ve Altıeylül İlçe Başkanı Diğdar Daşkın ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Şükrü Diker ve partililerin yer aldığı toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Mahir Bakan, iktidar ve muhalefeti eleştirdi.

Türkiye bu konudayken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çıkıp diyor ki; toplum tarafından uzlaşmayla kapatılmış olan başörtüsü konusunu yasal dayanakla güvence altına alacağım diyor. İktidara burada pas veriyor. Tayyip Erdoğan yılların kurdu bu pası alıyor, anayasayla güvence altına alalım diyor. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan aldığı pası gole çeviriyor.  Bu iktidar ile bu muhalefet birbirinin gizli işbirlikçisidir. Birbirlerinin değirmenine su taşırlar. Türkiye ağır yükler altında ezilirken bunlar toplumsal mutabakatla kapatılmış bir sorunu toplumun gündemine sokmak Türkiye değerleri için büyük bir zarardır. Muhalefetin görevi iktidarın yanlışlarını ortaya çıkartıp Türkiye lehine proje üretmek ve Türkiye’nin önünü açacak projeler yaratmaktır. İktidarın yıllarca kaymağını yediği konuda ona pas atmak değildir. Bu muhalefet sarı muhalefettir. İktidarın 20 yıldır neden devrilmediğinin en güzel örneği de Kılıçdaroğlu’nun yaptığı muhalefettir.

“ALEVİLERİN AĞZINA

BAL SÜRÜLMÜŞTÜR”

CHP’nin başörtüsü açılımına karşın AK Parti’nin de alevi açılımı yaptığına dikkat çeken Memleket Partisi Genel Başkanı Mahir Bakan, “İktidar Alevilere “Gelin sizi Kültür Bakanlığı’na bağlayalım” teklifiyle alevi açılımı yaptı. Cem Evlerinizin elektriğini de karşılayalım, suyunu da karşılayalım. Üç beş tane

alevi dedesini de alıp bu dairede görevlendirelim, kamu da kadro açalım. Ağzınıza bir parmak bal çalalım dediler. Bakanlık denetiminde bir alevi inancı olmaz. Alevilere siz kültürel folklorik bir topluluksunuz, cem evleriniz de kültür evidir. Alevi diye ne inancı ne de cem evlerinin ibadethane statüsünü tanıyoruz denilmiştir. Bu aleviler olarak kabul edilemez. Memleket Partisi olarak bizler bir inanç grubu kendisine biz inanç grubuyuz diyorsa bizim ibadet yerimiz şurasıdır diyorsa burası inanç grubudur. Memleket Partisi olarak bizler göreve gelirsek ilk 45 gün içerisinde Alevilerin inancını tanıyacağız” dedi.

“ BU KONUŞMAMDAN DOLAYI HAPSE ATILIRDIM!”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen Dezenformasyon yasasıyla ilgili de değerlendirme yapan Bakan, “Sansür yasasıyla ilgili dün gece yapılan oylamayla yasanın belirli maddelerinin uygulama tarihi 1 Ocak tarihinden nisan ayına çekilmiştir. Bana göre; sansür yasası değil Sedat Peker yasası olarak tarihe geçecektir. Bu yasa hepimizi ilgilendiriyor.  Eğer bu yasa bugün yürürlüğe girseydi ben hapse girer, siz de bu konuşmaları haberleştirdiğiniz için ceza alırdınız. Bu yasa görme, duyma, konuşma yasasıdır. Benim çizdiğim çizgilerin dışına çıkma yasasıdır. Bu konuyu Memleket Partisi olarak şiddetle ret ediyoruz” dedi.