Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında il genelindeki muhtarlara program düzenledi. Muhtarların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte konuşma yapan Balıkesir’in son yıllardaki gelişimine dikkat çekerek “Balıkesir artık İzmir, Bursa ligine çıkmış bir şehirdir. Dünya bunu kabul etti; Habitat Gününü biz Balıkesir’de yaptık. Bu yerel oturduğunuzda basit bir şeymiş gelir ama daha önce hangi şehirlerde yapıldı denildiğinde; Hong Kong, Şangay, Dubai, New York, Paris, Balıkesir.”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında muhtarlarla buluşma programı düzenledi. Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, siyasi parti temsilcileri ve muhtarların katıldığı programda renkli görüntüler yaşandı. Törenin açılış konuşmasını yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Elvan Bahar Göktepe, her mahallede görev yapan muhtarların gönüllere girerek hizmet yaptıklarını belirtti. Muhtar dernekleri başkanlarının konuşmasının ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, günün anlam ve önemine dair konuştu.  Balıkesir’in çok büyük il olduğunu kaydeden Başkan Yücel Yılmaz, “Bazı muhtarlarımız buraya gelmek için 150 kilometrenin üzerinde yol yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin 300 kilometre hizmet alanı, 6 bin kilometre grup yolu, 1 milyon 250 bin nüfusu var. Merkezimizin nüfusu 300 bin civarında. Körfez’de 1 milyon insanımızı ağırlıyoruz. Bunun bize faydası çok ancak bir o kadar da yönetişimi zor oluyor. Ancak Büyükşehir Belediyesi tüm ekibiyle her yerde kendini hissettiriyor. Belediye başkanlarının aldığı sorumluluğu hissetmesi lazım. 8 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum, daha öğrenmem gereken çok şey var.” dedi.

“ŞEHRE BEREKET GELDİ”

Muhtarların toplumun sorunlarının tespiti ve çözümünde önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Başkan Yılmaz, “Muhtarlar çok önemli bir görevi ifa ediyor. Sorunları yerelde bire bir bilen ve bunları sistematik olarak duyuran insanlardır. Ama aynı anda tüm şehrin her noktasında asfalt yapmak mümkün değil. Aynı anda her yerde çocuk parkları yapmak mümkün değil. İyi bir yönetişimimiz var. Büyükşehir Belediyesi’ne hangi partiden olursa olsun kapıdan girip şehrin derdini anlatır ve ellerinde onunla ilgili bir sonuçla gidiyor. Yönetişim maksimum düzeyde ve ötekileştirilen hiç kimse yok. Hep beraber hareket ediyoruz ve şehrin tüm kaynaklarını orantılı bir şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Şehre bereket gelsin diye uğraşıyoruz gece-gündüz. Zannediyorum ki o bereket geldi çünkü az parayla çok iş yapıyoruz. Şehrin kaynakları belli” dedi.

“ŞEHRİMİZİN ÖZ GÜCÜ

ANTEP’İ DE KAYSERİ’Yİ DE GEÇER”

Balıkesir’in son dönemlerde yaptığı atılımlarla gelişmişliğini arttırdığını ileri süren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Balıkesir artık İzmir, Bursa ligine çıkmış bir şehirdir. Dünya bunu kabul etti; Habitat Gününü biz Balıkesir’de yaptık. Bu yerel oturduğunuzda basit bir şeymiş gelir ama daha önce hangi şehirlerde yapıldı denildiğinde; Hong Kong, Şangay, Dubai, New York, Paris, Balıkesir. Biz bir noktaya getirmeye çalışıyoruz. Bunun hak eden bir şehir.  Şehrimizin öz gücü Gaziantep’i de geçer, Kayseri’yi de geçer. Çünkü biz verimli topraklar üzerine kurulmuş kadim bir devletin her türlü unsurunu oluşturan bir şehiriz” dedi.

“HER KAMU KURUMUNUN SİZİN DESTEĞİNİZE İHTİYACI VAR”

Muhtarların kamu kuruluşlarının görevini ifa etmeleri açısından önemli görevler üstlendiğini belirten Vali Hasan Şıldak, “Bizim devlet olarak görevimiz tüm kurumların ahenk ve uyum içerisinde çalışmasını sağlamak, güçlü Türkiye’ye hizmet etmektir. Ben değil biz demek, Balıkesir’i daha yükseltmek, daha da gelişmesine vesile olmaktır. Bu amaçla çalışıyoruz. İlk günden bu yana vatandaşlarımızla kaynaşarak, tüm kurumlarımızın en yüksek performansla insanımıza hizmet etmesi gayreti içerisindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sizlere verdiği değeri gösterdiği itinayı hepimiz biliyoruz. Neden böyle yapıyor? Çünkü sizler vücuttaki kılcal damarlar gibisiniz, iki yönlü çalışma içerisindesiniz. Bir taraftan devlet adına talepleri topluyorsunuz vatandaşlardan,  diğer taraftan da devletin mesajlarını uygulamalarını yine vatandaşlarımıza siz iletiyorsunuz. Hiçbir kamu kuruluşu yok ki sizin desteğinize başvurmadan görevini ifa edebilsin. Bu mümkün değil”