Kış aylarına girmeye hazırlanırken piyasada kömür sıkıntısı baş göstermeye başladı. Bir yıl önceye göre 5-6 kat artışla tonu 6 bin-6 bin 500 liraya yükselen kömürün tonu kış aylarında 8 bini lirayı bulması bekleniyor. Satıcılar ise devlet işletmelerinin kömürü fakirler için çıkarttığından ve satışı yapmadığından dolayı kömür arzında düşüş olduğunu belirtiyor.

GEÇEN YILA GÖRE ÇOK ARTTI!

Kış aylarına girilirken kömür arzında yaşanan sıkıntı fiyatlara da yansıdı.  Geçtiğimiz yıl bin-bin 500 lira aralığında tonu satılan kömür daha kış aylarına girilmeden 6 bin-6 bin 500 liraya yükseldi. Kış aylarının çetin geçmesiyle kömürün tonunun 8 bin liralara ulaşması bekleniyor. Devlet işletmelerinden çıkan kömürlerin satışının yapılmamasından dolayı kömür arzında büyük sıkıntı yaşıyor. Devlet işletmelerinin kömürlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtacağı kaydedilirken kömür satıcıları özel kömür işletmelerinden çıkan ürünleri bulmada zorluk yaşıyor.

DEVLET SATICILARA KÖMÜR VERMİYOR!

Geçtiğimiz yıllara göre piyasada kömür sıkıntı yaşandığını ifade eden satıcılar, “Geçen yıl kömürün tonu bin-bin 500 lira civarındaydı. Bu yıl daha kışı girmeden fiyatlar 6 bin-6 bin 500 lirayı buldu. Kışın hareketlenmesiyle bu fiyatlarda daha artar, 8 bin liraları bulur.  Devlet işletmeleri fakirlere dağıtacağını belirttiği için satıcılara kömür vermiyor. Bizlerde özel işletmelerden kömür bulmak durumunda kalıyoruz.  Kömür arzında yaşanan sıkıntı fiyatlara da yansıyor.  Bazen paramız olmasına rağmen kömür bulamıyoruz” dedi.