19 Ekim Muhtarlar günü İvrindi Kaymakamlığı ve İvrindi Belediyesi tarafından düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

2015 yılında alınan kararla her yıl kutlanmaya başlanan19 Ekim Muhtarlar günü kutlamaları Atatürk Anıtında düzenlenen törenle başladı. Saygı duruşu İstiklal Marşı okundu.

Hükümet meydanında Atatürk Büstüne çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. Akabinde ise Bozören Mahallesi Muhtarı Aşkın Elma tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Tören sonrasında muhtarlarla bir araya gelen ilçemiz Kaymakamı Mevlana Kürkçü mahalleler hakkında bilgi aldı.

Program sonrası açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Önder; “Muhtarların Türkiye’nin en ücra köşelerindeki vatandaşlara hizmet eden bürokrasinin temsilcileri olduğunu belirterek, vatandaşın iyi veya kötü günde ulaşacakları en önemli yer ve kişinin muhtarlar olduğunu söyledi. Muhtarların demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu, devletin, vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaşa en yakın idari birimimiz olarak önemli bir görevi ifa eden muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyor, tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü yeniden kutluyor, ebediyete intikal eden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, görevde olanlara sağlık ve başarılı görevler diliyorum.” Aynur Konuk