AK Parti MKYK Üyesi, Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur Savaştepe’de Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde -Tarım Lisesi- ilk daneli mısır hasat programına katıldı. Okul yöneticileri ve öğrencilerle bir araya geldi.

Balıkesir’in ilk tarım lisesi olma özelliği taşıyan okulla ilgili Balıkesir Milletvekili Uygur şunları dile getirdi: “Pandemi sonrası dünyada tarım ve hayvancılık ürünlerine ilgi oldukça artmıştır. Artık devletlerin en önemli önceliklerinden birisi tarımsal ve hayvansal ürünlere ulaşımdır. Tarım ve hayvancılığın merkezlerinden, Türkiye’yi doyuran şehir Balıkesir’imizde tarım ve hayvancılığı daha da öne çıkaracak çalışmalarımız büyük bir kararlılıkla devam ediyor. Eğitim ve AR-GE alanında sektöre katkı sağlayacak, ülkemizde AR-GE Merkezi olan liselerimizden birisi Savaştepe’mizde bulunan Tarım Lisemizdir.  Öğrencilerimiz Tarım Lisemizde, modern tarım yöntemleri ve teknikleri ile üretim yapacaklardır. Yine lisemizde kurulan AR-GE Merkezinde, yapılacak AR-GE çalışmaları ile tarımsal üretim artacak, Balıkesir’imiz ve Savaştepe’miz kazanacaktır. Çim üretim merkezi ve Peynir üretim AR-GE merkezi kurulması için çalışmalar başlamıştır. Zaman içinde bünyesinde daha birçok AR-GE çalışmalarını yürütecek Tarım Lisesi; Balıkesir’imiz için büyük bir kazanımdır. Meslek liselerinin işlevinin artması, sektöre entegre olarak ilimiz ekonomisine ve istihdamına yararlılıklar sağlayacaktır.” Dedi.

MKYK Üyesi, Milletvekili Uygur, “Tarım ve hayvancılık şehri olan Balıkesir’imizin ihtiyaçları doğrultusunda faaliyet gösteren Tarım Lisemiz sayesinde üretim çoğalacak, topraklarımızda verim daha da artırılacaktır. Lisemizin bir cazibe merkezi haline gelmesi, Savaştepe’miz ekonomisine, tanınırlığına büyük katı sağlayacaktır. Bunun farkındayız çalışmalarımızı bunu göre sürdürüyoruz, ifadelerini kullandı.

Balıkesir Milletvekili Uygur yapmış olduğu konuşmada; “Tarımsal nüfusumuzu gençleştirmenin, gençlerimize tarım bilincini kazandırmanın ve üreten bir nesil yetiştirmenin önemine vurgu yaparak öğrencilerimizin, ekilen tohumdan hasat sürecine kadar bitkilerin hangi aşamalardan geçtiğini yakinen takip ettiklerini, bitkisel üretimde hangi evrelerin olduğunu, “Tohum ne ister, su ihtiyacı ve sıcaklık nedir” gibi süreçleri uygulamayla yerinde görmüş olduklarını ifade etti.

Tarım Lisesi’nde düzenlenen etkinliğe AK Parti MKYK Üyesi Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur’un yanı sıra, Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İlçe Kaymakamı Muhammed Usame Soysal, AK Parti İlçe Başkanı Muhittin Şengül ve Belediye Başkanı Turhan Şimşek’te katılım sağladı.