Güney Marmara Bölgesinde küresel ölçekte bir yenilenebilir enerji eğitim merkezi kurma hedefiyle yola çıkan GMKA , Çalışma Bakanlığı, Balıkesir Üniversitesi, Çanakkale Üniversitesi ve Uluslararası İşbirliği Örgütü (GIZ)’ın ortaklığında yürüyen proje kapsamında Balıkesir Üniversitesinde Kariyer Odaklı Kurs Müfredat Geliştirme Çalıştayı ve 2. Rüzgar Müfredatı geliştirme çalıştayı proje uzmanları, akademisyenler ve özel sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

2. Biyogaz Müfredatı Geliştirme Çalıştayı ve sonrasında düzenlenen 2. Fotovoltaik Müfredat Geliştirme Çalıştayı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde geniş bir uzman, akademisyen ve firma temsilcilerinin katılımı ile hayata geçti. Çanakkale Kolin Hotel’de başlayan Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının İstihdama Etkisi Çalıştayı kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ı makamında ziyaret etti. RE-You Projesi kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde kurulan yenilenebilir enerji laboratuvarlarının açılışı yapıldı.. Çalıştay’ın açılışında konuşan Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç projenin bölgenin kalkınması ve istihdama etkileri yarattığı kurumlar arası sinerji üzerinde durdu.

KATILIM YOĞUNDU

Program, GIZ Türkiye Ülke Direktörü Rubeena Esmail, Balıkesir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Turgut Kılıç, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan’ın konuşmaları ile devam etti. Açılış konuşmalarının ardından RE-You Projesi Takım Lideri Prof. Dr. Dušan Gvozdenac, proje ve eğitimler hakkında sunum yaptı. Program boyunca proje kapsamında yapılan faaliyetler hakkında bilgi veren oturumlar düzenlenirken özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin görüş ve değerlendirmelerine de yer verildi.