Türkiye’nin yerli otomobili TOGG, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla tanıtımı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirildi. TOGG’un Gemlik’teki üretim tesisinde gerçekleştirilen tarihi tanıtım organizasyonuna Balıkesir’den de birçok kişi katılım gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, makam arabası için TOGG siparişi veren ilk kişilerden biri oldu.

Türkiye’nin yüz akı olacak ilk yerli otomobili TOGG, ilk defa görücüye tanıtım organizasyona birçok Balıkesirlide şahitlik etti. Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG için Gemlik ilçesindeki dev fabrikada düzenlenen tören ile ilk seri üretim aracı banttan indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk yerli otomobilin direksiyonuna geçerek aracı kullandı. Togg’u üretim bandından alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu kırmızı renkli araçla törenin yapıldığı salona giriş yaptı.

İLK SİPARİŞ YÜCEL YILMAZ’DAN

Türkiye’nin dört bir yanından davetliler bu ana şahitlik ederken Balıkesir’den de Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Başkanvekili Yasin Sağay, AK Parti Milletvekilleri Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Pakize Mutlu Aydemir, Mustafa Canbey, BTO Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Ersin Erdoğmuş, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş gibi isimler katıldı.  Türkiye’nin 60 yıllık rüyasının gerçeğe dönüştüğü TOGG tanıtım toplantısında katılımcılar yerli otomobile geçer not verdi. TOGG detaylı inceleyen isimlerden biri olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, makam arabası için TOGG siparişi verdi.