Sembol Medya bünyesindeki gazetelerimizi ziyaret eden ve Ekspres Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Boldan ile bir araya gelen Rektör İlter Kuş üniversite Hastanesi’nin genişleme projeleri için düğmeye bastıklarını müjdeledi.

2 yıl önce Balıkesir Üniversitesi rektörlüğüne atanan İlter Kuş, son dönemlerde önemli gelişim gösteren Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin yatak kapasitesinin arttılması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek “ Üniversite Hastanemizde personel sayımız ile birlikte yatak sayımızı da arttırmak için kolları sıvadık. Hastanemiz bünyesinde ek bina olarak hizmet vermesini düşündüğümüz yeni bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Şu anki yatak kapasitemiz bize yetmiyor. Bunun için ek olarak 400 yatak kapasiteli bir bina yapmak istiyoruz. Şu an önümüzde 2 seçeneğimiz var. bu projelerden ilki 200 yataklı 59 milyon TL bütçeli, ikincisi ise 400 yatak kapasiteli 73 milyon TL bütçeli bir proje. Bizim gönlümüzün istediği 400 yataklı projeyi Kabul ettirmek. Bunun için yoğun çaba sarf ediyoruz” dedi.

PERSONEL SAYIMIZI ARTTIRDIK

Balıkesir Üniversite Hastanesi’nin önemli bir akademik personel birikimin olduğunun altını çizen Kuş “1 Ocak 2019 tarihinden bu yana, üniversite hastanemizdeki öğretim üyesi (Profesör, Doçent, Dr. öğr. Üyesi) sayısını 75, asistan doktor sayısını 71, hemşire, yardımcı sağlık personeli ve diğer personel sayısını ise 239 kişi arttırdık. Böylece toplamda; öğretim üyesi sayımız 164, asistan doktor sayımız 151, hemşire ve diğer personel sayımız da yaklaşık 600 kişiye ulaştı. Oluşturduğumuz bu ekiple beraber hasta kabül sayışımızda pik seviyerde. Ancak yatak kapasitemiz az olduğu için hizmet verdiğimiz kişi sayısı da bu nedenle azalıyor. Amaçladığımız ek bina ile bu sorunu çözüp vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek istiyoruz Bünyemizde bulunan Hastane Kan Bankası, Kardiyoloji Anjiyo Ünitesi, Böbrek Taş Kırma Ünitesi Endoskopi Ünitesi, Bronkoskopi Ünitesi, Dijital Röntgen, Kemik Dansitometri, Mr, Mamografi, Bilgisayarlı Tomografi, Ultrason, 1. basamak Genel Yoğun Bakım Ünitesi hizmet sunmaya devam ediyor. Bu bölümleri daha da arttırarak dah fazla kişiye ulaşmamız gerekiyor” dedi.

EK BİNA İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI

Yeni bir ek binanın şehirdeki hasta yükünü de azaltacağını belirten Rektör Kuş “Planladığımız yeni ek bina ile hem Balıkesir Araştırma Hastanesi hem de Balıkesir Devlet Hastanesi’nin hasta yükü azalacak. Amacımız akademik personelimizle beraber oluşturduğumuz altyapının fiziki olarak büyümesini sağlayarak daha çok kişiye hizmet götürmek. Bunun için bize şehrin ileri gelenlerinden destek bekliyoruz. 400 kişilik yeni bir ek bina ile hastanemiz tam donanım olarak hizmet verebilecek kapasitede. Ek bina ayrıca Hastane bünyesi ile birleşik olarak planlandı. Ayrı bir bina projesi olarak hastalarımızı yormadan bir bünyede hizmet vereceğiz” dedi.

REKTÖR KUŞ’TAN HUKUK FAKÜLTESİ MÜJDESİ

Balıkesir Üniversitesi Rektörü İlter Kuş, Balıkesir Üniversitesi ‘nin kapasitesinin her geçen gün daha çok büyüdüğünü ve Balıkesir Üniversitesi’ne yeni bir hukuk fakültesi kazandırmak istediklerini belirtti. Bunun için gerekli birimlere başvurduklarını ve Genel Kuruldan onay beklediklerini belirten Kuş “Hukuk Fakültesi ile ilgili başvurumuzu geçtiğimiz dönemlerde yaptık. Artık son aşamalardayız. Genel Kuruldan onay bekliyoruz. Onay aldığımız takdirde hızlı bir şekilde akademik kadromuzu kuracağız. En kısa zamanda ise öğrenci kabulüne başlamak istiyoruz” dedi.

KYK YURDU ÇAĞIŞ’A TAŞINIYOR

Rektör Kuş Balıkesir Üniversitesi’nde okuyan bir çok öğrencinin şikeyet ettiği KYK Yurt sorununa nester vurmaya hazırlanıyor. Üniversite ve yurt arasındaki uzaklıktan dolayı bhemen hemen her öğrencinin zorluk yaşadığını belirten Kuş “Sanayi 4. Kapı karşısında bulunan Kredi Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurdumuzu Çağış Yerleşkemize taşıyacağız. Öğrencilerimiz uzak mesafe derdinden kurtulacak. Yerleşke içinde bulunacak yurdumuz öğrencilerimizin fakültelerine ulaşımını kolaylaştıracak” dedi.