DEVA Partisi, Altıeylül 1. Olağan Kongresi geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Altıeylül’de Can Çağrı Yeşilsu ve yönetimi tek aday girdiği listeyle seçilerek görevine başladı.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Altıeylül İlçe seçimli olağan genel kurulu hafta sonu Şirin Bahçem tesislerinde pandemi kurallarına uyularak yapıldı. Tek aday tek liste ile girilen seçimlerde partinin Kurucu İlçe Başkanı Can Çağrı Yeşilsu, yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrenin Divan Başkanlığını partinin kurucular kurulu üyesi Kadircan Köşdere yaptı.

SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİNİ BİLİYORUZ

Kongrede ilk olarak konuşan DEVA Partisi Altıeylül İlçe Başkanı Can Çağrı Yeşilsu “DEVA Partisinin kurulduğu günlerde ülkemizin durumu; başta kadına şiddet, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, iş kazaları, çevre sorunları ve bunlara ilişkin kamu otoritesinin duyarsızlaşması altında geçen günlerdir. Bu tarz sorunların çözümüne devlet aygıtı, devlet mekanizmaları yoluyla çözüm bulmaya çalışmaktadır. Biz bunun böyle olamayacağının, bu sorunlara ancak bilimle, akılla çözüm bulunabileceğinin farkındayız. Ülkemizdeki ekonomik sorunlara devlet; perakendecilik yaparak, mağaza açarak, gümrük kotalarını yukarıya çekerek, gümrük vergileri getirerek çözüm bulmaya çalışmaktadır. Ancak burada esas olması gereken şey özgürlüklerin arttırılması, girişim hürriyetinin önündeki engellerin kaldırılması ve ülkece zenginleşme olduğunu biliyoruz. Ülkemizin temel iki problemi var: Bunların birincisi; demokrasi kurumlarının zayıflaması ile özgürlük alanlarının daralması. İkincisi ise; ekonomideki çok hızlı geriye gidiştir. Demokrasinin olmadığı, özgürlükler alanının dar olduğu bir ülkede, zenginlik de söz konusu olmayacaktır. Demokratik kurumlarınız ne kadar sağlamsa, güçlüyse ekonominizde o kadar güçlü olur ve ülkenizdeki insanlarda o ölçüde zenginleşir. Bu ayrımı ancak, özgürlüklerle ekonomi arasında yakın bir ilişki olduğunu görebilen aydın insanlar yapabilir. DEVA Partisinin temel felsefesi; özgürlüklerin önünü açacak demokratik kurumları ayağa kaldırmak ve netice itibariyle ekonominin hemen düzelebileceğini göstermektir. Bizler gelecek nesillere hali hazırdaki gibi bir Türkiye bırakmak istemiyoruz. Bu yüzden buradayız, bu yüzden varız”  ifadelerine yer verdi.

DEMOKRASİ SORUNU VAR!

Partinin kurucular kurulu üyesi Edip Uğur kongrede yaptığı konuşmada hükümetin kavga siyaseti yaptığını belirterek “Milletimiz artık siyasette bir değişim bekliyor. Kavga siyaseti ile bu iş gitmez, yatırım gelmez, istihdam sağlanamaz” dedi.

Deva Partisi’nin yenilikçi bir siyaset anlayışı ile yola çıktığını belirten Ahmet Edip Uğur “Genel Başkanımız sahaya çıkarak taşın altına elini koydu, bizde kendisine destek vererek görev aldık. Netice itibariyle başkanlık siteminden sonra millet iktidarından, devlet iktidarına dönülmüştür. Siyasetin ancak demokrasi ile var olduğu unutulmamalıdır. Demokrasinin ağrızalı olduğu ortamlarda siyasetin nefes alması kolay değildir. Dolayısıyla esas olan demokrasidir. Demokrasi açığı, cari açık ve bütçe açığından önemlidir. Geldiğimiz noktada bürokrasi siyasetin önüne, devlet milletin önüne, sadakat liyakatin önüne geçmiştir. Ayrıca kimsenin ağzına açamadığı bu zamanda bunları söylüyoruz.

Bugün emre amade yönetim biçimi rahatsız edici hal almıştır. İktidar tek partili dönemden tenkit ediyordu, şimdi şeflik dönemi var. O dönemden daha kötü bir dönem var. O dönemde Valiler il başkanıydı şimdi yine tekrar valileri il başkanı oldu, kaymakamlar ilçe başkanı oldu. Atanmışlar seçilmişlerin önüne geçti maalesef durum bu şekilde” dedi

DOLAR HERKESİ İLGİLENDİRİYOR

Türkiyenin geldiği süreçte ekonomide büyük sıkıntılar yaşadığını ve bunların bir sebep- sonuıç ilişkisi olduğunu belirten Uğur.” Bir maliye bakanımız var. Maliye bakanımız aynı zamanda ekonomi bakanı diyor ki “Siz maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz, siz dolarla ne ilgileniyorsunuz, siz işinize bakın” diyor. İş adamlarının ortak derdi dolar, faiz, kredi deyince “Onlarla ilgilenmeyin siz işinize üretiminize bakım” diyor. Dolar herkesi ilgilendiriyor. Dolar sokaktaki simit satanı da ilgilendiriyor. Neden? Susam ithal.  Dolar artınca susamın da fiyatı artıyor. Ayakkabı boyacısını da ilgilendiriyor. İthal boya, yerli boya olsa da oda ithal kimyasallarla yapıldığı için onun fiyatı da arıyor dolarla beraber. Dolayısıyla böyle bir maliye bakanı olabilir mi? Dolarla siz hiç ilgilenmeyin. Demek ki bunlar ülke sorunlarıyla ilgilenmiyorlar. Ülkede işsizlik var, güvensizlik söz konusu, yabancı yatırımcı gelmiyor, dış politikada yalnız kalmışız ve herkes bize saldırıyor. Bir taraftan Azerbaycan’a neden Ermenistan saldırıyor? Türkiye’yi de işin içine çekmek için, çünkü hedef Türkiye. Akdeniz’de de öyle, Yunanla olan işler de öyle. Her gün birisi başımıza bir taş atıyor. Fakat bu neden ileri geliyor? Geçmişte uygulanan yanlış dış politikalardan kaynaklanıyor. Ve şu anda maalesef hiç dostumuz kalmadı. Ne İslam ülkelerinde, ne Avrupa’da, ne Ortadoğu’da hiç birinde dostumuz kalmadı. Öyle bir şey ki hem Suudi Arabistan ile aran iyi değil, hem İsrail’le aran iyi değil. Mısır, İsrail’le, Yunanistan’la gidip diyalog kuruyor, bazı meselelerini konuşuyor. Bizim hiç kimseyle bir diyaloğumuz, görüşmemiz yok. Böyle bir dış politika olur mu? Yani hepsi arızalı; dış politikası da, ekonomisi de, demokrasisi de, hukuku da, adaleti de. İşte bunun için DEVA Partisi var.İnşallah DEVA Partisi düzgün insanların; işinde başarılı, ahlaklı, demokrat insanların olduğu bir partidir. İlk kurulurken Babacan’ın söylediği; teşkilatları kurarken kendi işinde başarılı olsun, ahlaklı olsun, demokrat olsun dedi. Biz de o vasıfları aldık ve ona göre partiyi teşekkül ettirdik. İnşallah Türkiye’yi, Balıkesir’i güzel günler bekliyor. DEVA ile ülkemiz, Türkiye’miz daha güzel olacak. ” dedi

BİZİM DERDİMİZ TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ

DEVA Partisi Balıkesir İl Başkanı Kemal Aydemir ise kongrenin kapanış konuşmasını yaptı. İl Başkanlığı bünyesinde ilçeler ile çok güzel bir uyum yakaladıklarını belirten Aydemir “Bizler DEVA Partisi olarak Altıeylül ilçemize itibar ve güç kazandırmak istiyoruz. Bilindiği gibi 2023’de genel seçimlerimiz, 2024’de de yerel seçimlerimiz var. Milletimiz 2023 yılında Türkiye’yi yönetecek kadroları seçmekle kalmayacak, Türkiye’nin geleceğe emin adımlarla ilerleyeceği bir tarih olması için tüm teşkilat mensubu arkadaşlarımızla birlikte gecemizi gündüzümüze katarak inşallah çalışmalarımıza devam edeceğiz. DEVA Partisi’ni bu günlere sizlerle beraber taşıdık. İnşallah geleceğe de yine sizlerle beraber taşıyacağız. Mahallelerimizden ilçelerimize, ilçelerimizden şehrimize kadar her kademede daha fazla iş üreteceğiz, daha fazla proje üreteceğiz ve Türkiye’nin lideri bir Balıkesir’i ve Altıeylül ilçemizi hep beraber inşa edeceğiz. Sayın Genel Başkanımızın bugüne kadar yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır. Bizleri yolda durduruyorlar “DEVA Partisi olarak sizin siyaset anlayışınız nedir” diyorlar. Bizim DEVA Partisi olarak siyaset anlayışımız doğru yapılan işleri alkışlamak, yanlışlıklar karşısında dik durmak. Amacımız üzüm yemek ve yedirmek, bağcıyla bir derdi olmayan bir siyaset anlayışını güdüyoruz. Bizim vizyonumuz Türkiye’nin geleceğidir. Bizim şahıslarla, iktidar partisiyle, cumhurbaşkanıyla, hiç kimseyle bir derdimiz yok. Hiç kimseyle bir rövanş peşinde değiliz. Bizim idealimiz Türkiye’nin geleceği, Türkiye’nin vizyonudur. İşte bu DEVA kadroları bunun için yola çıktı. Biz siyaseti ideallerimiz için yapıyoruz. Bilindiği gibi siyaset iki türlü oluyor; ya idealleriniz için yaparsınız ya da menfaatleriniz için yaparsınız. Bizim kadrolarımız siyaseti idealleri için yapan kadrolar. Bu kadrolar topluma hizmet etmek için bu siyaseti yapıyor. İnşallah hep beraber Balıkesir’imize, Altıeylül ilçemize çok güzel hizmetler yapacağız. İnşallah hep beraber bu kadrolarla yola çıktık, bunu değiştirmeye geldik. Dertlere Deva olmaya geliyoruz” dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Öte yandan DEVA Partisi Altıeylül İlçe yönetimi şu isimlerden oluştu: Başkan Can Çağrı Yeşilsu Yönetim Kurulu Asil: Abdi Okçelik, Ali Ermiş, Aylin Baydeniz, Bediriye Öztüzün, Demet Duman, Harun Altay, İlknur Onganer, Nurten Kurt, Mustafa Kemal Yazgan, Onur Bila, Samet Efe, Sıttiye Birsen Işık, Şafak İnanç, Şener Şeker