33. Susurluk 5 Eylül Ayran, Kültür ve Sanat Festivali; Zaferden kurtuluşa 100. Yıla yakışır şekilde gerçekleştirildi.

Susurluk halkının yanı sıra çevre il ve ilçelerden vatandaşların da, büyük ilgisini çeken festival;  Kültür ve sanatın her köşesine, her yaştan, her beğeniden insana ulaşmayı başardı.  Susurluk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı olması nedeniyle; özenle hazırlanan festival programı, Susurluk Belediyesinde her birimden çalışanların katıldığı; özveriyle, gece gündüz emek harcanarak, Susurluklu olan olmayan herkesten tam not aldı

30 Ağustos zafer yürüyüşüyle başlayan festival programı, Ayvalık Gençlik Orkestrasının ve ardından Artuğ Yörükalp’in konserleriyle ilk geceden halkı kucaklamayı başardı. 31 Ağustos gecesi pop müzik şarkıcısı Pınar Süer ve rapçi Tefo – Seko ikilisinin yanısıra, yine rapçi Burak King’in de konuk sanatçı olduğu konserle devam eden festival Susurluk gençlerinden de tam not aldı.

1 Eylül Dünya barış gününün kutlaması Kitap Kafe açılışıyla başladı. Aynı zamanda açılışta Usta Yazar Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın ‘‘Ilgaz Ha babam ha Rıfat Ilgaz’’ söyleşiyle misafir oldu. Aynı zamanda Sanat sokağında; Büyükçekmece Belediyesinin sanatçılarının da katkı sunduğu, sokak sanatları atölyeleri kuruldu. Savaştepe Belediyesi, S.S. Gönen Merkez Tuzakçı Hasanbey

Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, İvrindi Belediyesi Maharetli Eller atölyesinin de misafir edildiği sanat sokağı katılımcılarına, Başkan Güney teşekkürlerini iletti. Susurluklu sanatçı ve arşivcilerinden oluşan fotoğraf, resim ve illüstrasyonlar sergisi festival süresince vatandaşlarla buluştu Festivalin son gününde Atatürk Parkı’nı dolduran Susurluklular; Susurluk Kadınlar Master Halk Oyunları ekibini izledikten sonra ‘‘Solistler Geçidi’’ konseriyle eğlendi. Gecede İstanbul Orkestrası ile adeta müzik ziyafeti yaşandı.

2 Eylül’de gündüz etkinlikleri devam ederken; akşam programı, Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonunun katkılarıyla; Bursa Zafer Halk Dansları Topluluğu, Bursa Kılıç Kalkan Ekibi, Orhangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve Kızgızistan Aruuke Halk Dansları Ekibi muhteşem gösterileriyle festival programına dahil oldular. Sonrasında yine Atatürk Parkında kurulan dev sahnede, Türkiye’nin en önemli rock müzik sanatçılarından Fatma Turgut festival takipçilerine müthiş bir gece yaşattı.  Program bitiminde; festival sunucuları, bu güzel dop dolu organizasyon için başta Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney ve Başkan Yardımcısı Sibel Sarı’ya ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederken, sahneye çıkan Güney, emeği geçen herkese tek tek teşekkürlerini iletti. 100. Yıla yakışan bir festival gerçekleştirdiklerini söyleyen Güney, Susurluk halkına da yüksek katılımları için teşekkür ederek 33. Susurluk 5 Eylül Ayran, Kültür ve Sanat Festivalini sonlandırdı.