Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ve Ortak Cumhurbaşkanı adayı konusunda çalışmalar gerçekleştiren muhalefet partilerinin Balıkesir İl Başkanları, İyi Parti İl Başkanı Özlem Ural ev sahipliğinde bir araya geldiler.

Tertip edilen akşam yemeğinde DEVA Partisi İl Başkanı Av. Kemal Aydemir, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Serkan Sarı, Gelecek Partisi İl Başkanı Mehmet Bülend Sağlam, Demokrat Parti İl Başkanı Işın Gümüşyay ve ev sahibi İyi Parti İl Başkanı Özlem Ural hazır bulundu.

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği buluşmada, güncel konular hakkında görüş alışverişinde bulunan başkanlar gerek ülkenin gerekse Balıkesir’in mevcut yönetiminin ilk seçimlerde değişmesi gerektiği konusunda hemfikirdiler.

Yemek sonrası duygularını ifade eden DEVA Partisi Balıkesir İl Başkanı Av. Kemal Aydemir şu ifadelere yer verdi: ‘’Dünya görüşü birbirinden farklı, politikaları, söylemleri çeşitli partilerin yerel temsilcileri görüyorsunuz bir araya geliyor ve konuşabiliyor. İşte Türkiye’nin özlemiş olduğu tablo budur. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş konusunun hassas önem arz etmesi aslında bu birlikteliği hızlandırmıştır. Ülkenin çok hızlı bir şekilde normalleşmeye ihtiyacı var. İktidar sahipleri, bu tip birlikteliklerden son derece rahatsız oluyor, bunun da farkındayız. Görülen o ki bundan sonra rahatsız olmaya da devam edecekler. Zira Ülkenin menfaatleri doğrultusunda bir araya gelinen bu toplantılar çok kıymetli. Gelecek açısından önemli. Sağ olsun Özlem Ural Hanımefendi böyle bir organizasyon ile bizleri bir araya getirdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye’nin geleceği için katma değer sunmak isteyen herkes parti gözetmeksizin bu oluşuma destek verecektir. Diyaloğa açık olmak, ötekileştirmemek, görüşlerini özgürce paylaşabilmek gelecekte ütopya olmaktan çıkacaktır. Millet İttifakı içerisinde yer alan partilerden olan Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti ve Demokrat partinin yanında ittifakta olmayan lakin şahsi menfaatleri bir kenara bırakarak ülke menfaatleri doğrultusunda hareket ederek  gerek güçlendirilmiş parlamenter sistem gerekse ortak Cumhurbaşkanı adayı hususunda bu partilerle birlikte hareket eden DEVA Partisi’nin ortaya koyduğu çaba hafife alınmamalıdır. Vatandaşlarımız aslında her şeyin farkındalar. Göreceksiniz ilk seçimlerde mevcut iktidar sahiplerinin hesabını kesecekler. DEVA Partisi’nin’ de bu süreçte üstlendiği görev ve sorumluluk üst seviyededir. Bunun bilincinde olarak her gün çalışmaya devam edeceğiz ve Türkiye’mizi tekrar yaşanabilir bir ülke yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.’’