Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Serkan Sarı, iktidarı hayat pahalılığı üzerinden eleştirdi. Sarı, “Kooperatifin önünde çöpten sebze toplayan kadın halkımızın yaşadığı durumu açıkça gözler önüne seriyor. Halkımız her geçen gün daha da fakirleşiyor, AKP İktidarı bunu görmezden geliyor”

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, iktidarın marketlerdeki indirim hamlesinin enflasyonun altında ezildiğini belirtti. AK Parti iktidarını hayat pahalılığı ve enflasyon verileri üzerinden hedefe koyan Serkan Sarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatiflerine verdiği indirim talimatının seçime kadar bile dayanamadığını, fiyatların yeniden zirve yaptığını belirtti. 15 Ağustos tarihinde indirim talimatı sonrasında 1 kilogram fasulyenin 20,90 liradan satıldığına dikkat çeken Sarı, 9 Eylül itibariyle 1 kilogram fasulyenin 28,60 liraya satıldığını, zincir marketlerde ise fiyatın 25,90 kuruş olduğunu vurguladı.

SEÇİME KADAR BİLE DAYANAMADI!

Halkın her geçen gün daha da fakirleştiğini belirten CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “ Seçim öncesi varlık kuyrukları dedikleri ve seçim bittiği gibi yok olan ucuz gıda satış noktalarıyla vatandaşı kandırmaya çalışanların bugün Tarım Kredi Kooperatiflerine verdikleri indirim talimatlarına rağmen, enflasyon karşısında ve kötü yönetim sebebiyle vaat edilen indirimliler seçim sonrasına bile dayanamadı. Kooperatifin önünde çöpten sebze toplayan kadın halkımızın yaşadığı durumu açıkça gözler önüne seriyor. Halkımız her geçen gün daha da fakirleşiyor, AKP İktidarı bunu görmezden geliyor” dedi.