Balıkesir SMMM Odasını 57. Hükümet’in Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve DSP eski Genel Başkanı Masum Türker beraberinde ki heyet ile Balıkesir’i ziyaret etti. Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanlık seçimleri için genel başkan adaylığı bulunan Türker, bu kapsamda Balıkesirli meslektaşlarıyla bir araya geldi. Mesleki yoğunluğa rağmen Balıkesir’in tüm ilçelerinden temsilcinin yer aldığı toplantıya, meslek mensupları yoğun ilgi gösterdi. Masum TÜRKER genel başkanlığı halinde TÜRMOB ve meslek mensupları için projelerini anlattı.

TÜRMOB Başkanlığı seçimleri öncesinde Türkiye Muhasebeciler Denetçiler Platformu’nun Genel Başkan Adayı olarak yola çıkan Masum TÜRKER hali hazırda TÜRMOB Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almakta. 15- 16 Ekim 2022 tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan TÜRMOB 24. Olağan Seçimli Genel Kurul’u öncesinde Balıkesir SMMM Odası Meclis Salonu’nda TÜRMOB delegelerine seslenen TÜRKER; mali müşavirlerin birçok sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu, meslek üyeleri olarak mevcut durumu düzeltmek adına yeni bir yol haritası çizmeleri gerektiğini vurguladı. Örgütsel bir dayanışma ve katılımcılık anlayışıyla, mesleğin sorunlarına nasıl bir çözüm bulunması gerektiği hakkında görüşlerin meslek örgütünün tamamının katılımıyla kararlaştırılması gerektiğini ifade eden TÜRKER, TÜRMOB’un yeniden kurumsal bir kimlik kazanması için çalışacaklarını söyledi.        

Mali Müşavirler Denetleyici Kimlikleri Güçlendirilmeli

Mali müşavirlerin denetleyici kimliklerinin güçlendirilmesi için çalışılması gerektiği üzerinde duran TÜRKER, meslek mensuplarının en önemli vasıflarından birisi olan denetim yeterliliğinin daha etkin ve yaygın kullanımı için çalışacaklarını bildirdi.           Meslek mensupları için yerinde, ayakları yere basan taleplerle Hazine ve Maliye Bakanlığına gidilmesi gerektiğinin altını çizen TÜRKER, özellikle meslek mensubunun iş yaşantısında değişiklik yaratacak taleplerin kamu kurum ve kuruluşları nezdinde yazışmadan ötede kanun teklifi oluşturmak için TBMM nezdinde çalışılması gerektiğinin altını çizdi.

Kamu Kuruluşlarında Mali Müşavir İstihdam Edilmeli

            Kamu kurum ve kuruluşlarında yürütülmekte olan muhasebe iş ve işlemlerine de değinen TÜRKER, özellikle Belediyeler, Üniversiteler gibi benzer kamu kurumlarında Mali İşler Sorumluluğu görevini yürütecek kişilerin Serbest Muhasebeci mali Müşavirlik Ruhsatına sahip olması gerektiğini, hatta bu görevde çalışan memurların derece ve kıdemlerinin de bu çerçevede güncellenmesi gerekliliğine değindi. Balıkesir SMMM Odasının bu minvalde TÜRMOB nezdinde yürüttüğü girişimleri de takdir ettiğini bildirirken, bu tür geniş kapsamlı değişiklik talepleri için Kanun Tasarısına imkan verecek kapsam ve düzeyde girişimlerde bulunulması gerektiğinin altını bir kez daha yeniledi.

Enflasyonla Mücadelede Hazine ve Maliye Bakanlığı

Meslek Mensuplarından Destek Almalı

Meslek üyeleri arasında politik görüşlerden kaynaklı ayrışmaların olduğuna da değinen Türker, Türkiye Muhasebeciler Denetçiler Platformu olarak ayrışmayı ortadan kaldırarak mesleki ilkeler üstünde tüm meslek üyelerini birleştirmek istediklerini vurguladı. Mesleki faaliyetlerin yüksek kalite ve standartlar çerçevesinde yapılmasını sağlayarak meslek mensuplarının bunlara bağlılığını destekleyeceklerini dile getiren Masum Türker, mesleki uzmanlığın ilgili olduğu yerlerde özellikle ekonomik alanda kamu yararı konularında Türkiye ekonomisinin gelişmesine ciddi katkıda bulunacağına değindi. Bu bağlamda ekonominin değişmez paydaşı olarak görülen meslek mensuplarının enflasyonla mücadelede ilgili tüm taraflara eşsiz destek verebileceğine değindi. Ne var ki günümüzde 120.000’i bulun meslektaş ordusundan Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın istifade etmediğini, özellikle günümüz enflasyonist ortamında kamu bütçe istikrarına meslektaşların sağlayabileceği desteklere değindi. Hazine ve Maliye Bakanlığının mali müşavirlerle çalışmaya özen göstermesi halinde enflasyonla ve ekonomik sorunlarla mücadelede güçlü bir müttefike sahip olacağına değindi.

Balıkesirli delegelerle ve üyelerle bir araya gelen Türker, toplantıya olan ilgi ve destekleri için kendilerine teşekkür etti. 15-16 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilecek TÜRMOB seçimlerinin önce ülkemize, ardından mesleğimize ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını temenni etti.